Ukrayna'da 4 Agit Gözlemcisinin Serbest Bırakılması - Son Dakika
Güncel

Ukrayna'da 4 Agit Gözlemcisinin Serbest Bırakılması

AGİT, diğer gözlemcilerin de serbest kalmasını istiyor.

27.06.2014 14:56

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı ve İsviçre Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter, Ukrayna'nın doğusunda rehin alınan gözlemcilerin serbest bırakılmasını memnuniyetle karşıladığını ve rehin tutulan diğer 4 gözlemcinin acil ve şartsız bırakılmasını istedi.

Burkhalter, yaptığı açıklamada, AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu kapsamında görev yapan dört gözlemcinin serbest bırakılmasını memnuniyetle karşıladığını kaydetti.

Gözlemcilerin kurtarılması için AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu'nun öncülük ettiğini vurgulayan Burkhalter, yardımcı olan bütün ülkelere teşekkür etti.

Burkhalter, Luhansk'da rehin alınan dört gözlemcinin halen kayıp olduğunu, Ukrayna'nın doğusunda çok sayıda insanın rehin tutulduğunu ve bütün rehinelerin hızlı ve şartsız bir şekilde serbest bırakılmasını istedi.

Ukrayna'nın doğusunda Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın gözlem misyonu çerçevesinde görev yaparken ayrılıkçılar tarafından 26 Mayıs'ta kaçırılan Memet Kılıç ve 3 gözlemcinin bugün serbest bırakıldığı duyurulmuştu.

AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu kapsamında Ukrayna'da görev yapan 4 gözlemci 26 Mayıs'ta Donetsk'de, diğer 4 kişilik grup ise 29 Mayıs'ta Lunask'da kaçırılmıştı. - Viyana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ukrayna'da 4 Agit Gözlemcisinin Serbest Bırakılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement