Uludağ 87. Yaşında - Son Dakika
Güncel

Uludağ 87. Yaşında

Uludağ 87. Yaşında

Bursa Kent Konseyi, Keşiş Dağı'na 'Uludağ' isminin verilişinin 87. yılı anısına '3. Uludağ Buluşması'nı gerçekleştirdi.

24.09.2012 10:53

Bursa Kent Konseyi Uludağ Çalışma Grubu, Keşiş Dağı'na 'Uludağ' adının verilmesinin 87. yılı anısına '3. Uludağ Buluşması' etkinliğini düzenlendi.

Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden biri olan ve kayakseverler tarafından 'Beyaz Cennet' olarak adlandırılan Uludağ'ın doğal güzellikleri, doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Bursa Kent Konseyi Uludağ Çalışma Grubu, tarafından gerçekleştirilen '3. Uludağ Buluşması', Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde "Bir Zamanlar Uludağ" konulu fotoğraf sergisinin açılışı ile başladı. Açılışa Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Yerel Gündem Şube Müdürü Neslişah Kuşku, Uludağ Çalışma Grubu Temsilcisi Serdar Kuşku, Soyadı Kanunu ile Uludağ soyadını alan Dr. Osman Şevki Bey'in kızı Ela Yıldızeli ve torunları, Bursa Dağcılık Kulübü Başkanı Saim Altınok'un oğlu Akın Altınok ve dağcılık kulübü kurucu üyelerinin çocukları da katıldı.

"Uludağ Bursa'dadır ve Bursa'dan Yönetilmelidir"

Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Uludağ Buluşmalarını geleneksel hale getirdiklerini söyledi. Bursa'nın tarihi ve kültürel mirasıyla, doğasıyla, tabiatıyla ve sanayisiyle bir dünya kenti olduğunu hatırlatan Pala, bu nimetlerden tüm insanlığın faydalanması gerektiğini vurguladı. Bursa'nın turizmi hedeflediğini ve turizmde ise en büyük argumanın Uludağ olduğunu belirten Pala, Uludağ'ın kontrollü olarak 4 mevsim kullanılması gerektiğini ifade etti. "Uludağ yıllar içinde doğru değerlendirilmedi ve doğru kullanılmadı. Uludağ Bursa'dadır ve yönetimi de Bursa'dan yapılmalıdır" diyen Pala, Uludağ'ı Ankara'dan yönetme devrinin bittiğini kaydetti. Pala, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Uludağ'da yer alan altyapı sorunları için yatırım yapmaya başladığını da sözlerine ekledi. Programda, Keşiş Dağı'na 'Uludağ' adının verilmesinin 87. yılı anısına hazırlanan pastayı Dr. Osman Şevki Bey'in kızı Ela Yıldızeli, Akın Altıok, Dildan Yöntem kesti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Uludağ 87. Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement