Uludağ'da Keyifsiz Sömestr - Son Dakika
Güncel

Uludağ'da Keyifsiz Sömestr

Kış turizminin gözde mekanlarından olan Uludağ'da kar kalınlığının az olması, tatilcileri ve otel işletmecilerini memnun etmiyor.

28.01.2014 14:46

İşletmeciler, festivallere rağmen otellerin ancak yarısının dolduğunu belirtirken, tatilciler de Uludağ'da ilk defa bu kadar az kar gördüklerini söylüyor.

Uludağ, bu sezon kar konusunda sıkıntılı günler geçiriyor. Erken gelen kar yağışıyla umutlanan otel işletmecileri, sezon boyunca kar yağışının az yağması sebebiyle istediği hedefi tutturamadı. Yılbaşına neredeyse karsız giren otel işletmecileri, umudunu sömestre bıraktı. Ancak sömestr döneminde kar yağışının yetersiz olması, hem işletmecileri hem de tatilcileri üzdü. Kar kalınlığının 25 santimetreye kadar yükseldiği Uludağ'da düzenlenen gençlik festivalleri bile otellerin dolmasında yeterli olmadı. İşletmeciler, festivallere rağmen otellerin ancak yarısının dolduğunu söylüyor.

"ULUDAĞ'I 35 YILDIR İLK DEFA BÖYLE GÖRÜYORUM"

Kar yağışının az olmasından dolayı yabancı turistlerin de bu sene Uludağ'a yeterince gelmediği gözlendi. Arap turistlerin daha çok ilgi gösterdiği Uludağ'da pistleri daha çok günübirlik tatilciler doldurdu. 7 bin yatak kapasitesine sahip Uludağ bölgesindeki otel işletmecileri, eski güzel günleri mumla arıyor. Pistlerde kayak yapan tatilciler de kar azlığından şikayetçi. 35 yıldır sürekli Uludağ'a geldiğini belirten Vahap Kırkıncıoğlu, "Ben ilk defa Uludağ'ı böyle görüyorum. Oteller neredeyse boş. Pistler eskisi gibi canlı değil. Uludağ'ın eski müdavimleri gelmiyor. Çünkü bu sezon kar az yağdı. Keşke kar yağışı iyi olsa da Uludağ o eski günlerine geri dönse. Ama bu sezon kar yağışı konusunda beklenti düşük. Bu sene böyle geçecek gibi görünüyor" dedi.

Sömestr tatilini kayak yaparak geçiren öğrenci Semanur Sert ise, karne aldıktan sonra babasının kendisini Uludağ tatili ile ödüllendirdiği belirterek, "Yoğun bir eğitim dönemi geçirdik. Ailemle birlikte Uludağ'a geldim. Burada kayak yaparak günümü geçiriyorum" diye konuştu.

"ESKİDEN ZİNCİRSİZ ÇIKAMAZDIK, ŞİMDİ ÖYLE DEĞİL"

Ankara'dan gelen İlker Sert, Uludağ'da eskisi gibi kar kalmadığını ifade ederek, "Daha önce kar yağışı daha iyiydi. Hatta eskiden zincirsiz Uludağ'a çıkamıyorduk. Şimdi öyle bir sıkıntımız yok. Zincirsiz de zirveye çıkabiliyoruz. Daha iki gün önce kar neredeyse yoktu. Yeni yeni kar yağdı. Burada ciddi bir kar sıkıntısı var. Yağışların azlığı pistleri etkiledi" ifadelerini kullandı.

Bahar Denizli isimli tatilci ise, kar yağışının az olması yüzünden pistlerin neredeyse boş olduğunu belirterek, geçtiğimiz yıllara göre Uludağ'ı bu kadar sakin görmediğini dile getirdi.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise, bu akşamdan itibaren yeni bir kar yağışı dalgasının beklendiğini, aralıklarla yağışın süreceğini ifade ettiler.

YUSUF SERKAN YILMAZ- MUSTAFA GEÇ

BURSA

Uludağ\'da Keyifsiz Sömestr
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uludağ'da Keyifsiz Sömestr - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement