Uluslararası Bir Altın Ödül Daha - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Bir Altın Ödül Daha

Uluslararası Bir Altın Ödül Daha

Özyeğin Üniversitesi'nin 41?29! Ajans ile tasarlayarak geçtiğimiz yaz yayınladığı Hayatının Oyunu uygulaması bir ödül daha kazandı.

04.05.2013 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özyeğin Üniversitesi'nin 'Hayatının Oyunu' Projesine Uluslararası

Bir Altın Ödül Daha

Daha önce Eurobest'te altın, Golden Drum'da gümüş ve Mixx Awards Türkiye'de de altın ödül alan Hayatının Oyunu, en büyük yaratıcılık yarışmalarından biri olan CLIO Awards'ta da PR kategorisinde altın ödüle layık görüldü.

Özyeğin Üniversitesi'nin 2012 Tercih Dönemi'nde gerçekleştirdiği 'Hayatının Oyunu' adlı proje, en büyük yaratıcılık yarışmalarından biri olan CLIO Awards'ta da PR kategorisinde altın ödüle layık görüldü.Daha önce Lizbon'da gerçekleştirilen Avrupa Yaratıcılık Festivali Eurobest'in Medya Kategorisinde "GOLD" ödüle layık görülerek Türkiye'ye dijital alanda ilk birinciliğini getiren Hayatının Oyunu Projesi, 41?29! Ajans ve Özyeğin Üniversitesi tarafından hazırlanmış ve daha önce de Golden Drum Avrupa Yaratıcılık Ödüleri'nde 2 ödül, alanında en prestijli ödüllerden biri olan 'Digital Age Yaratıcılık Ödülleri'nde "En Yaratıcı Platform Kullanımı" ve "En Yaratıcı Etkileşim Tasarımı" ödüllerini almıştı.

Öğrencilerin geleceklerini ve kariyer planlarını simüle eden uygulama

Özyeğin Üniversitesi, dünyada ilk kez gerçekleştirilmiş olan Hayatının Oyunu adlı uygulamayla, üniversite tercih döneminde gençlerin geleceklerini planlayıp üniversite yıllarını ve sonrasını bugünden görerek daha doğru adımlar

atmalarını sağlamayı amaçladı. Uygulama boyunca yapılan seçimlere göre üniversite ve sonrasındaki beş yılı kapsayan bir geleceğin yaratıldığı oyunun sonunda, gençlere kendi geleceklerini gösteren 2,5 dakikalık bir video sunuldu. Bu videoyu Facebook'ta paylaşan gençler Özyeğin Üniversitesi'nde burslu okuma olanağı için yarıştı. 5 – 21 Temmuz 2012 tarihleri arasında Facebook üzerinden gerçekleştirilen uygulama sayesinde toplam 15 öğrenci, burslu okuma şansı yakalarken, üç öğrenci iPad sahibi oldu ve 30 öğrenci yerleştikleri üniversiteye bakılmaksızın, ilgili bir kurumda maaşlı staj yapma hakkı kazandı.

Bir sosyal sorumluluk projesi olarak Hayatının Oyunu

Üniversite adaylarının eğitim, kariyer ve geleceklerini planlarken, doğru tercihler yapmalarına yardımcı olmayı amaçlayan Hayatının Oyunu, gençlerin gelecekte yapacakları tercihlerini ortaya çıkarıyor. Hayatının Oyunu' nda

öğrenciler okuyacakları program, ders çalışmaya ve sosyal yaşama ayıracakları vakit, girecekleri kulüp, staj yapacakları sektör ve hatta Erasmus ile değişim öğrencisi olarak gidecekleri ülke gibi kararlarla yüzleşiyor.

Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut, Özyeğin'in, hayatlarının her aşamasında öğrencilerinin yanında olan bir üniversite olduğuna dikkat çekerken, Hayatının Oyunu kampanyasının, bu anlayışı kurumsal

kimlikleriyle özdeşleştirdiğini belirtti. Erkut, "Uygulamanın kazandığı başarının, yenilikçi ve yaratıcı üniversite kimliğimizin altını çizdiğine inanıyorum. Bizi Hayatının Oyunu ile fark ettiğini ve tercih için değerlendirme listesine aldığını gördüğümüz gençler oldu. Üniversite ile ilgili edindikleri bilgiler, sosyal medyada kurdukları cümleler ve kullandıkları sıfatlardan da bu gençlerin bizi doğru konumlandırdıklarını gördük. Uygulama ile Kampüse çektiğimiz ve burs kazanan adaylardan bir bölümü Özyeğin'i tercih ederek üniversiteye yerleşti" diye konuştu.

Projenin böyle bir ödüle layık görülmüş olmasından ve bu ödülü Türkiye'ye getirmiş olmaktan gurur duyduklarını ifade eden Prof. Erhan Erkut, "Özyeğin Üniversitesi olarak sosyal mecralarda yer almamamız düşünülemezdi.

Öğrencilerimize, her 10 gençten 9'unun bulunduğu Facebook'tan ulaşmak istedik. Bunun da en etkili yollarından biri, bugüne kadar yapılmamış bir sosyal medya kampanyası hazırlamaktı. Hayatının Oyunu Projesi işte böyle ortaya çıktı" şeklinde konuştu. Özyeğin Üniversitesi'nin oldukça yaratıcı ve yenilikçi bir üniversite olduğunu ifade eden Erkut, "iletişim kampanyalarımızla farklılaşmalıydık. Hayatının Oyunu'nda hem yenilikçi bir uygulama ile bambaşka bir Özyeğin deneyimi yaşatmak hem de doğru adayları kampüse çekmeyi hedefledik" dedi.

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA:

Özyeğin Üniversitesi, yaşamla iç içe, yenilikçi, yaratıcı ve girişimci bir öğrenim merkezi olarak topluma hizmet vermek amacıyla Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından kuruldu. Yükselen mesleklerde derinlemesine bilgi sahibi, yabancı dile hâkim, iletişim ve bilgi teknolojileri kullanımında yetkin, uygulama becerisi olan, girişimci, çevresinde ve çalışacağı kurumlarda fark yaratacak bireyler yetiştirmeyi amaçlayan Özyeğin Üniversitesi, açtığı programlarda ve

oluşturduğu akademik kadroda son derece seçici davranır.

Kuruluşundan itibaren ilk üç yılda, Özyeğin Üniversitesi öğretim üyelerinin yüzde 60'ı dünyada ilk 100, yüzde 85'i ise dünyada ilk 200'de yer alan üniversitelerden gelerek Özyeğin Üniversitesi'ne katılmıştır. Lisans eğitiminde olduğu kadar, araştırma ve lisansüstü çalışmalarda da mükemmelliğe erişmeye büyük önem veren Özyeğin Üniversitesi, 5 fakülte ve 2 yüksekokul çatısı altında, toplam 18 lisans programıyla eğitim vermekte; Çekmeköy'de bulunan kampüsünde toplam 127 bin metrekare alanda öğrencilerini hayata hazırlamaktadır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Uluslararası Bir Altın Ödül Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement