Uluslararası Göç Örgütü: Yemen'e 2 ayda yaklaşık 22 bin Afrikalı göçmen geldi - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Göç Örgütü: Yemen'e 2 ayda yaklaşık 22 bin Afrikalı göçmen geldi

Uluslararası Göç Örgütü: Yemen\'e 2 ayda yaklaşık 22 bin Afrikalı göçmen geldi

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Yemen'e 2 ay içinde yaklaşık 22 bin Afrikalı göçmenin geldiğini bildirdi.

19.02.2023 21:41  Güncelleme: 22:02

Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Yemen'e 2 ay içinde yaklaşık 22 bin Afrikalı göçmenin geldiğini bildirdi.

IOM Yemen Ofisi, Aralık 2022 ve Ocak 2023'te ülkeye gelen göçmen sayısına ilişkin bir rapor yayımladı.

Raporda, Yemen'e Aralık 2022'de 10 bin 620, Ocak 2023'te ise 10 bin 707 Afrikalı göçmenin giriş yaptığı ifade edildi.

Göçmenlerin yüzde 97'sinin Etiyopyalı, yüzde 3'ünün ise Somalili olduğu aktarılan raporda, bunların yüzde 77'sinin erkek, yüzde 5'inin kadın, yüzde 15'inin çocuk, yüzde 3'ünün ise genç kız olduğu bilgisi verildi.

Yemen, yaklaşık 8 yıldır devam eden iç savaşa rağmen Suudi Arabistan ve diğer Körfez ülkelerine gitmek isteyen Afrikalı göçmenler için önemli bir güzergah olmayı sürdürüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Göç Örgütü: Yemen'e 2 ayda yaklaşık 22 bin Afrikalı göçmen geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement