Umre Hediyeli Mevlid Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Umre Hediyeli Mevlid Kutlaması

Umre Hediyeli Mevlid Kutlaması

Esenler Belediyesi ile Vatan İlmi Araştırma Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği ''Yâ Muhammed Sen Her Şeyinle Yücesin'' adlı Mevlid-i Şerîf programı yoğun ilgi gördü.

23.12.2015 15:09

Gecenin sonunda çekilen kura ile Umre'ye gönderilecek iki kişi belirlendi.

Esenler Belediyesi ile Vatan İlmi Araştırma Derneği, Mevlid Kandili dolayısıyla bir program düzenledi. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Aydın, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Vatan İlmi Araştırma Derneği Esenler Şube Başkanı Coşkun Şahin, İlahiyatçı Yazar Hıdır Kartal, Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu, AK Parti Esenler Kadın Kolları Başkanı Meryem inat ve yüzlerce Esenlerli katıldı. Kerem Can Yazır'ın sunuculuğunu yaptığı program, Güzide Özdilek İmam Hatip Lisesi Maşuk Çetinin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

BAŞARININ SIRRI EFENDİMİZ

Programın açılış konuşmasını yapan Vatan İlmi Araştırmalar Derneği Başkanı İlahiyatcı-Eğitimci Coşkun Şahin, Hz. Muhammed'in (sav) bir rahmet vesilesi olarak gönderildiğini belirterek, "O'na tabi olanlar kurtuluşa erecekler. Gençlerin ve toplumun felaha ve aydınlığa, kurtuluşa erebilmesinin ancak Peygamber Efendimizin o mübarek yolunun öğrenilip öğretilmesiyle olacak. Şanlı ecdadımız geçmişte Efendimize tabi olarak tarihe damga vurdular. Bugün gençliğimizin de Peygamber Efendimizin yoluna sıkı sıkıya bağlanmaları durumunda Müslüman Müslüman'ın kardeşidir şiarı altında çalışarak aynı başarıyı yakalayabilirler" dedi.

MANEVİYATI GÜÇLÜ NESİLLER

Coşkun'un ardından kürsüye gelen Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Aydın, yaptığı konuşmada doğumların en yücesi olan Peygamber efendimizin dünyaya teşriflerini kutladıklarını hatırlatarak, "Hayattaki en büyük rehberimiz ve önderimizin Peygamber Efendimizdir. Bizim en büyük hedefimiz, maneviyatı güçlü nesiller yetiştirmektir. Böyle nesiller yetiştiği sürece bizim yaptığımız fiziki çalışmalar daha da anlam kazanacaktır. Esenler Belediyesi olarak 2016 yılını gençlik yılı ilan ettik ve gençlerimiz için önemli adımlar attık" dedi.

YANLIŞ ANLATANLAR TEMİZLENMELİ

İlahiyatçı - Yazar Hıdır Kartal ise yaptığı konuşmada Mevlid kutlamalarının yanlış olduğu iddialarını reddederek aksine hayırlı bir amel olduğunu belirtti. Selçuklu hükümdarı Muzaffereddin Gökbörü zamanından günümüze kadar yeryüzündeki bütün Müslümanların Mevlid Kandil'ini kutladıklarını belirten Kartal, yetkililere seslenerek Müslümanlığı yanlış anlatan kişi ve grupların ayrıştırılması ve Müslümanların arasından temizlenmesi gerektiğini söyledi. Kartal, daha sonra Müslümanların birlik beraberliği için dua ederek programı hazırlayanlara ve katkı sağlayanlara teşekkür etti.

ÇEKİLİŞLE UMRE HEDİYESİ

Konuşmaların ardından program, Abdullah Yaman ve Salih Yener, Türkçe ve Kürtçe Mevlid okudular. Daha sonra Vatan Mevlidhan ve Kaside Grubu, Peygamber Efendimiz'i anlatan, öven kasideler ve salavatlar okudu. Programın sonunda heyecanla beklenen Umre çekilişi yapıldı. AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran'ın gerçekleştirdiği çekilişte Rabia Vardar ve Ramazan Ünal Umre'ye gitme hakkı kazandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Umre Hediyeli Mevlid Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement