Çocuklar Umut Yıldızıyla İş Sahibi Oldu - Son Dakika
Güncel

Çocuklar Umut Yıldızıyla İş Sahibi Oldu

Çocuklar Umut Yıldızıyla İş Sahibi Oldu

Denizli Emniyet Müdürlüğü, okula gitmeyen çocuklara yönelik 'Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı' projesi başlattı.

17.06.2013 13:44  Güncelleme: 12:08

Denizli Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü, okula gitmeyen ve iş sahibi olmayan çocuklara yönelik 'Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı' projesi başlattı. Proje kapsamında açılan servis elamanı kursunu tamamlayan 20 çocuğa sertifikaları törenle verildi.

Çocuk Şube Müdürlüğü, proje kapsamında okula gitmeyen ve herhangi bir işte çalışmayan 15- 18 yaş arası, suç işleme riski altında bulunan 25 çocuk saptadı. Çocuklarla ve aileleriyle bir araya gelen polisler, iş sahibi olmaları için açılacak kursa gitmeleri konusunda görüştü. Çocuk Şube Müdürlüğü'nün 'Çocukların Mutlu Geleceği İçin Umut Yıldızı' proje kapsamında oteller ve restoranlarda çalışmak üzerine servis elamanı kursu açıldı. Proje kapsamında 20 çocuk Dedeman Otel, Anemon Otel, Colossae Otel, Nort Point Otel ve Polat Otel'de, 288 saat süren kurs gördü. Kurs dışında çocuklara uzmanlar tarafından ergenlik dönemi özellikleri, çatışmalarla başa çıkma yolları, madde bağımlılığı ve eş seçimi konularında da eğitimler verildi.

Kursun sona ermesiyle birlikte çocuklara sertifikaları verilmesi için valilikte tören düzenlendi. Çocuk Şube Müdürü Caner Çetin, proje kapsamında kaynakçılık, bayan kuaförlüğü, fayans ve karo döşemeciliği kurslarının açıldığını ve toplam 56 çocuğun meslek sahibi olduğunu söyledi.

Törende Vali Yardımcısı Ekrem Erdoğan ve Emniyet Müdürü Zeki Bulut, çocukları kutlayarak sertifikalarını verdi. Kursu tamamlayan çocuklar, otellerde ve restoranlarda iş sahibi oldu. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çocuklar Umut Yıldızıyla İş Sahibi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement