Unilever, Türkiye'deki Pastacılık Şirketini İsveçlilere Satmak Üzere Anlaşma İmzaladı - Son Dakika
Güncel

Unilever, Türkiye'deki Pastacılık Şirketini İsveçlilere Satmak Üzere Anlaşma İmzaladı

Unilever, Türkiye\'deki Pastacılık Şirketini İsveçlilere Satmak Üzere Anlaşma İmzaladı

Unilever, pastacılık ve endüstriyel yağlar alanında faaliyet gösteren UNIPRO'yu, bitkisel yağ üreticilerinden İsveçli AAK şirketine satmak üzere anlaşma imzaladı.

26.07.2013 12:03

Unilever, pastacılık ve endüstriyel yağlar alanında faaliyet gösteren UNIPRO'yu, bitkisel yağ üreticilerinden İsveçli AAK şirketine satmak üzere anlaşma imzaladı.

Unilever'den yapılan açıklamaya göre, Unilever ana işine odaklanma stratejisi doğrultusunda, pastacılık ve endüstriyel gıda sektörlerinde, satış, pazarlama ve ticari faaliyetlerini yürüten şirketi olan Unipro'yu, bitkisel yağ üreticilerinden İsveçli AAK'ya satmak üzere anlaşma imzaladığını duyurdu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Unilever Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) İzzet Karaca, UNIPRO'nun satışına ilişkin şunları kaydetti:

"Unilever olarak sürdürülebilir büyümeye devam ettiğimiz bugünlerde, ürün portföyümüzü sürekli olarak güçlendiriyor ve ana işimize odaklanmayı sürdürüyoruz. Bu strateji doğrultusunda, Türkiye'deki pastacılık ve endüstriyel yağlar alanında faaliyet gösteren operasyonumuz UNIPRO'yu, yaklaşık 2,5 milyar dolar cirosu ve 2.000'i aşkın çalışanıyla dünyanın önde gelen yüksek katma değerli bitkisel yağ üreticilerinden AAK'ya devrediyoruz.

28 yıldır Türkiye'de başarıyla faaliyet gösteren ve 2012 cirosu 173 milyon lira (75 milyon Euro) olarak gerçekleşen UNIPRO'nun, önümüzdeki dönemde AAK yönetiminde başarılı performansını sürdüreceğine inancım sonsuz."

Verilen bilgilere göre, Unilever ile AAK arasındaki anlaşma, UNIPRO ürünlerinin imal edildiği Çorlu'daki fabrikayı kapsamıyor. Unilever, Çorlu Fabrikası'nda UNIPRO markalı ürünleri AAK için tedarikçi kimliğiyle üretmeye devam edecek. İşlemin, Türkiye'de Rekabet Kurumu'nun onayına bağlı olarak, 2013 yılının üçüncü çeyreği içinde tamamlanacağı öngörülüyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Unilever, Türkiye'deki Pastacılık Şirketini İsveçlilere Satmak Üzere Anlaşma İmzaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement