ursa'dan Başlatılan Eğitim Antalya'ya Örnek Oldu - Son Dakika
Güncel

ursa'dan Başlatılan Eğitim Antalya'ya Örnek Oldu

ursa\'dan Başlatılan Eğitim Antalya\'ya Örnek Oldu

Bursa'dan sonra Antalyalı halı temizleyicileri de ustalık belgesine kavuştu.

29.08.2013 15:35

Bursa'da halı temizleyicilerin ustalık ve kalfalık belgesi süreci Antalya'ya örnek oldu. Çevreci bir anlayışla, sektörlerinde kalite ve standartları oturtmak için kendi çabalarıyla harekete geçen halı yıkama sektörü, Bursa'dan sonra Antalya'da 40 çalışana verdiği eğitimle ustalık belgesi kazandırdı.

Halen daha meslek statüsünde kabul görmemesine karşın 3 milyar TL'lik bir pazar payına sahip olan halı temizleme sektörü, geleceğe yönelik eğitim yatırımlarını sürdürüyor. Bursa'da Muhtelif Esnaf ve Sanatkârlar Odası (MESO) öncülüğünde, Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yıldırım Çıraklık Eğitim Merkezi ile Profesyonel Halı Temizleyicileri Derneği (PHTYD) işbirliğinde halı temizleyicileri çalışanlarına yönelik ustalık ve kalfalık belgesi çalışmaları Antalya'ya örnek oldu.

Profesyonel Halı Temizleyicileri Derneği bünyesinde yer alan Antalya Halı Temizleyicileri ve Yıkamacıları Derneği (AHTYD), bünyesindeki firmalarda çalışan 40 personel aldıkları eğitim sonucu ustalık ve kalfalık belgelerini almaya hak kazandılar. Çalıştıkları işin henüz bir meslek olarak tanımlanmamasına rağmen, işlerinde kalite ve standartları çevreci bir anlayışla oturtmaya çalışan Antalyalı halı temizleyicileri, Antalya Valiliği, Antalya Terziler Odası ve Antalya Halı Temizleyicileri Derneği'nin gerçekleştirdiği eğitimler sonucu ustalık ve kalfalık belgelerini aldılar.

Antalya The Corner Park Hotel'de gerçekleştirilen sertifika törenine Antalya Vali Yardımcısı Gülihsan Yiğit, Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Profesyonel Halı Temizleyicileri Derneği (PHTYD) Başkanı Bahattin Ersönmez, Bursa Muhtelif Esnaf Odası (MESO) Eski Başkanı Fehmi Duban, Antalya Terziler Odası Başkanı Ömer Duman, Antalya Halı Temizleyicileri ve Yıkamacıları Derneği (AHTYD) Başkanı Azem Kökez ile İstanbul ve Sivas sektör temsilcileri katıldı.

Törende açış konuşmasını yapan Antalya Halı Temizleyicileri ve Yıkamacıları Derneği Başkanı Azem Kökez, sektörün birlik ve beraberliğini sağlamak, çevreci bir anlayışla sektörde kalite ve standartların oluşmasını ortaya koymak için Antalya'da çıkan kıvılcımın, Bursa'da ateşlendiğine işaret ederek, "Bursa MESO Eski Başkanımız Fehmi Duban'ın, Bursa'da sektörümüzdeki çalışanlarına ustalık belgesi kazandırmak için başlattığı eğitim çalışmaları bize de rol model oldu. Antalya'da sektörümüzde yer alan 40 çalışanımız aldıkları eğitimler sonucu ustalık belgelerini almaya hak kazandılar. Henüz kabul edilmiş bir meslek dalı olmamıza rağmen, biz sektörümüzde kalite ve standartları aynı zamanda çevreci bir yaklaşımla ortaya koymaya gayret ediyoruz" dedi.

DİĞER İLLERE DE YAYILACAK

Profesyonel Halı Temizleyicileri Derneği (PHTYD) Başkanı Bahattin Ersönmez ise, Türkiye'de yaklaşık 3 milyar TL'lik pazar payıyla büyümesini sürdüren halı yıkama sektörünün, korsan ve kayıt dışı iş yapan firmalarla birlikte yanlış ve yanıltıcı reklamlarla tüketiciyi yanıltanlara karşı savaş açtığını belirtti. Ersönmez, 14 ilde örgütlenen derneklerinin yakın zamanda 40 ilde örgütlenme gerçekleştirerek bir federasyon çatısı altında birleşeceğini vurguladı.

Bursa Muhtelif Esnaf Odası (MESO) Eski Başkanı Fehmi Duban da, halı temizleyicileri sektörü için Bursa'da başlattıkları ustalık eğitimlerinin Antalya'da devam ettirilmesinin çok sevindirici ve sektör için önemli bir gelişme olduğuna dikkat çekti. Duban, bu çalışmaların diğer illerdeki dernekler tarafından da ciddi şekilde takip edildiğini ve yaygınlaşacağını belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ursa'dan Başlatılan Eğitim Antalya'ya Örnek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement