Uşak - Serinlemek İçin Girdiği Gölette Boğuldu Serinlemek İçin Girdiği Gölette Boğuldu - Son Dakika
Güncel

Uşak - Serinlemek İçin Girdiği Gölette Boğuldu Serinlemek İçin Girdiği Gölette Boğuldu

Uşak - Serinlemek İçin Girdiği Gölette Boğuldu
Serinlemek İçin Girdiği Gölette Boğuldu

Uşak'ın Ulubey İlçesi'nde Serinlemek İçin Girdiği Gölette Kaybolan 14 Yaşındaki Mehmet Kılınç'ın Cansız Bedenine Ulaşıldı.

26.08.2010 07:19

UŞAK'ın Ulubey İlçesi'nde serinlemek için girdiği gölette kaybolan 14 yaşındaki Mehmet Kılınç'ın cansız bedenine ulaşıldı.

Akkeçili köyünde hayvanların su ihtiyacının karşılandığı Akkeçili Göleti'nde dün(çarşamba) saat 17.00 sıralarında meydana gelen olayda, Omurca Beldesi'nden gölete gelen Mehmet Kılınç, Alaattin Kuş, Osman Ural, İbrahim Özkan ve Yasin Kaçar serinlemek için gölete girdi. Arkadaşları ile birlikte gölete atlayan Mehmet Kılınç (14), suya atlar atlamaz göletin dibinde bulunan balçığa saplanarak bir anda gözden kayboldu. Mehmet Kılınç'ı suda arayan Alaattin Kuş, Osman Ural, İbrahim Özkan ve Yasin Kaçar, Kılınça'a ulaşamayınca durumu jandarmaya bildirdi.

Jandarmanın olay yerine gelmesinin ardından, gölete Uşak Sivil Savunma ve Arama Kurtarma ekipleri çağırıldı. Jandarma ve ekiplerin koordinesinde gölette başlatılan arama çalışmalarında iş makineleriyle göletin yanındaki set yarılarak su boşaltma çalışmaları başlatıldı. Yapılan arama çalışmalarında köylüler ve Mehmet Kılınç'ın yakınları gölete ağ atarak talihsiz gencin cesedini aramaya başladı. Bir uçtan diğer uca çekilen ağ onlarca köylü tarafından çekilmeye başlandı ancak bir sonuca ulaşılamadı. 4 metre derinliğindeki göletin suyu büyük oranda boşaltılırken, Afyonkarahisar Sivil Savunma Ekiplerinden bot ve dalgıç yardımı istendi. Bugün saat 00.30 sıralarında gölete gelen Afyonkarahisar Sivil Savunma Müdürlüğü'ne bağlı iki dalgıç, gölete girerek kısa süre içinde Mehmet Kılınç'ın cesedine ulaştı.

Cesedin bulunması üzerine gölette çaresiz bekleyişlerini sürdüren Mehmet Kılınç'ın babası İbrahim ve annesi Şirin Kılınç, dede Mehmet Kılınç ve yakınları sinir krizleri geçirdi. Mehmet Kılınç'ın bu yıl Omurca İlköğretim Okulu'ndan mezun olduğu, Ulubey İmam Hatip Lisesi'ne kaydının yapıldığı öğrenildi. Mehmet Kılınç'ın cesedi tabuta konulduktan sonra Ulubey Sağlık Ocağı Morgu'na kaldırılırken, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderileceği belirtildi. Ulubey Kaymakamlığını vekaleten yürüten Eşme Kaymakamı Ömer Sağlam, CHP'li Ulubey Belediye Başkanı Ali Rıza Ada'da arama çalışmalarını yakından takip etti. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlatırken, Mehmet Kılınç'ın arkadaşları Alaattin Kuş, Osman Ural, İbrahim Özkan ve Yasin Kaçar ifadelerine başvurulmak üzere Ulubey İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uşak - Serinlemek İçin Girdiği Gölette Boğuldu Serinlemek İçin Girdiği Gölette Boğuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement