Üst Düzey Epidemiyolog, Dinamik "Sıfır-Kovid" Yaklaşımının Ekonomik Büyümeye Zarar Verdiği İddiasını Reddetti - Son Dakika
Güncel

Üst Düzey Epidemiyolog, Dinamik "Sıfır-Kovid" Yaklaşımının Ekonomik Büyümeye Zarar Verdiği İddiasını Reddetti

Üst Düzey Epidemiyolog, Dinamik "Sıfır-Kovid" Yaklaşımının Ekonomik Büyümeye Zarar Verdiği İddiasını Reddetti

BEİJİNG, 29 Nisan (Xinhua) -- Önde gelen bir Çinli epidemiyolog Cuma günü, Çin'in dinamik "sıfır-Kovid" politikasının ülkenin ekonomik büyümesini engellediğine dair iddiaları, bu politikanın ekonomik kalkınmaya, normal üretime ve hayata aykırı olmadığını söyleyerek reddetti.

29.04.2022 20:28  Güncelleme: 20:32

BEİJİNG, 29 Nisan (Xinhua) -- Önde gelen bir Çinli epidemiyolog Cuma günü, Çin'in dinamik "sıfır-Kovid" politikasının ülkenin ekonomik büyümesini engellediğine dair iddiaları, bu politikanın ekonomik kalkınmaya, normal üretime ve hayata aykırı olmadığını söyleyerek reddetti. Ulusal Sağlık Komisyonu bünyesindeki Kovid-19 ile mücadele için uzmanlar kurulunun başkanı olan Liang Wannian, düzenlediği basın toplantısında dinamik "sıfır- Kovid" yaklaşımının nihai hedefinin, insanların refahını mümkün olan en üst düzeyde korumak ve aynı zamanda sosyal ve ekonomik kalkınmayla birlikte insanların normal yaşamını ve üretimini de korumak olduğunu söyledi.

Dinamik "sıfır-Kovid" yaklaşımının salgına karşı alınan önlemleri ekonomik kalkınma ile koordine ettiğini söyleyen Liang, ekonomik gerilemenin gerçek nedeninin virüsün kendisi olduğunu kaydetti. Dinamik "sıfır-Kovid" yaklaşımında "hassasiyet" kavramının vurgulandığını söyleyen Liang, hükümetlerin yerel koşullara bağlı olarak salgınla mücadele ile sosyal ve ekonomik kalkınma arasında bir denge kurması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Üst Düzey Epidemiyolog, Dinamik 'Sıfır-Kovid' Yaklaşımının Ekonomik Büyümeye Zarar Verdiği İddiasını Reddetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement