Üstad Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Üstad Mezarı Başında Anıldı

Üstad Mezarı Başında Anıldı

Esenlerli öğrenciler, Türk şiirinin usta ismi Necip Fazıl Kısakürek'i ölümünün 31. yıldönümünde kabri başında andı.

28.05.2014 16:59  Güncelleme: 16:53

Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, ilçede eğitim gören lise son sınıf öğrencilerini şair, yazar ve düşünür Necip Fazıl Kısakürek'i ölümünün 31. yıldönümünde, 'Üstad'ın Eyüp Mezarlığı'ndaki kabrine götürdü. Oruçreis ve Akşemsettin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Üstad'ı kabri başında dualar okuyarak andı. Öğrenciler, "Bizler belki Üstad'a yetişemedik ama O'nun şiirlerini ve fikirlerini benimsedik. Çok sevdiğimiz Üstad'ımıza mezarının başında dua etmeyi çok istemiştik" diyerek düşüncelerini dile getirdiler.

MEVLEVİHANE'Yİ GEZDİLER

Öğrenciler daha sonra Eyüp'teki Bahariye Mevlevihane'sini de gezdiler. Burada yetkililerden Mevlevi hakkında bilgi alan öğrenciler, İslâm sanatları eserlerini de incelediler. Mevlevihane'yi çok beğendiklerini belirten öğrenciler, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiler. Belediye'nin ikramlarından da faydalanan öğrenciler, kendilerine tahsis edilen otobüslerle okullarına geri döndüler.

REİS BEY'İ İZLEDİLER

Etkinlikler kapsamında Akşemsettin Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İbrahim Turhan Anadolu Lisesi öğrencilerine sabah ve öğleden sonra "Reis Bey" filmi izletildi. Öğrenciler, Nenehatun Mahallesi'nde bulunan Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi Cep Sinema Salonları'nda Necip Fazıl'ın aynı adı taşıyan tiyatro eserinden esinlenerek yazılan ve yönetmenliğini Mesut Uçakan'ın yaptığı 1988 yapımı "Reis Bey" filmini hep birlikte izlediler. Film öncesi öğretmen Durmuş Korkmaz da çocukları üstad Necip Fazıl ile ilgili aydınlattı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Üstad Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement