Ustalara Saygı İçin Unutulmaz Konser - Son Dakika
Güncel

Ustalara Saygı İçin Unutulmaz Konser

Ustalara Saygı İçin Unutulmaz Konser

'Ustalara Saygı' konserinde sahne alan Türk Sanat Müziğinin Divası Muazzez Abacı ve ünlü sanatçılar Umut Akyürek, Alp Arslan, Mine Geçili ve Nusret Yılmaz, Bursalı sanatseverlere unutamayacakları bir gece yaşattı.

31.01.2015 14:40  Güncelleme: 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestrası Türk Sanat Müziği Bölümü tarafından Türk müziğinin unutulmaz isimleri ve Bursalı sanatçılar Zeki Müren, Yıldırım Gürses ve Müzeyyen Senar anısına düzenlenen 'Ustalar Saygı' konseri, Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Osmangazi Salonu'nda yapıldı.

Bursalıların yoğun ilgi gösterdiği konserde, ünlü sanatçılar Umut Akyürek, Alp Arslan, Mine Geçili ve Nusret Yılmaz tek tek sahne alarak usta isimlerin eserlerini seslendirdi. Sanatçılar performanslarıyla büyük beğeni toplarken, salonu dolduran sanatseverler de şarkılara eşlik etti. Daha sonra beraber sahne alan sanatçılar, dinleyenler tarafından uzun süre alkışlandı.

Konserin ikinci bölümünde ise Türk Sanat Müziği'nin divası Muazzez Abacı sahne aldı. Zeki Müren, Yıldırım Gürses ve Müzeyyen Senar'ın unutulmaz eserlerini yorumlayan Muazzez Abacı, kendine has üslubuyla söylediği şarkılarla Bursalıları mest etti. Yaklaşık bir buçuk saat sahnede kalan Abacı, performansıyla Bursalı sanatseverleri kendine hayran bıraktı. Zeki Müren, Yıldırım Gürses ve Müzeyyen Senar'ın Bursalı olduğunu ve Türk sanatına büyük eserler kazandırdıklarını söyleyen Abacı, Bursalı sanatseverlerin de kendisini büyülediğini belirterek artık 'Fahri Bursalı' olduğunu belirtti.

Konserin sonunda tüm sanatçılarla birlikte Zeki Müren'in yeğenleri İlknur Güner ve Sevtuğ Olgaç ile Bursalı bestekar Erdinç Çelikkol da sahneye çıktı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekilleri Abdulkadir Karlık ve Muhsin Özlükurt tarafından sanatçılara ve konuklara günün anısına plaket ve çiçek takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ustalara Saygı İçin Unutulmaz Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement