UTESAV'ın 10. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

UTESAV'ın 10. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Sütlüce'deki MÜSİAD Toplantı Salonu'nda yapılan Genel Kurul'da İsrafil Kuralay yeniden UTESAV Başkanlığına seçildi.

24.04.2014 16:41

Yeni dönemle ilgili değerlendirmelerde bulunan İsrafil Kuralay, vakfın yaptığı çalışmalara ve özellikle çalışmalardaki "Değerler" başlığına dikkat çekerek"İş adamları olarak bu konularda programlar yapmamız çok önemli. Yurtdışından ve yurtiçinden gelen birçok misafirimiz bizim bu konularda programlar yaptığımızı görünce şaşırıyor ve tebrik ediyorlar" dedi. Kuralay, konuşmalarının ardından UTESAV'ın tarihine, yürüttüğü faaliyetlere ve gelecek hedeflere dair bir sunum gerçekleştirdi. İsrafil Kuralay'ın konuşmaları ardından Genel Kurulun diğer gündem maddelerine geçildi.

SANAL PLATFORM KURULDU: erdemlihayat.com

UTESAV Başkanı Kuralay, "Erdemli İşadamı Enstitüsü (ERİŞEN) projemizi teknolojinin imkanlarıyla işler kılmak için ilk adımı attık ve sanal bir platform olarak "erdemlihayat.com" çalışmasını başlattık. Yaklaşık 2012 yılından beri yayın hayatını sürdüren sitemiz, örnek bir haber ve paylaşım sitesi olma yolunda hızla ilerliyor. Bu projemiz sayesinde Düşünce Fırtınaları misyonumuzu internet ortamında daha yaygın ve etkili bir şekilde yapmayı planlıyoruz. "Hakemli Dergi" formatının internet uygulaması olmasını planladığımız bu projeyle güncel olayların ve gündemdeki konuların arka planını portföyümüzdeki akademisyen ve uzman yazarların penceresinden Türkiye kamuoyuna sunmaya devam ediyoruz." dedi.

DÜŞÜNCE KURULUŞU DÖNÜŞÜM PROJESİ

Kuralay, "İnsanlar gibi kurumların da gündemi ihtiyaçlara ve beklentilere bağlı olarak değişiyor, gelişiyor. Esasında UTESAV bir düşünce paylaşım platformuna dönüştü, ancak arzu ettiğimiz sonuçlara ulaşmak için daha da derinleşmemiz ve organize olmamız gerekiyor. Gündemi belirlenen bir figüran değil, gündem oluşturan bir aktör olmak için bunu yapmak ve ülkemizde bu tür kuruluşların sayılarını artırmak mecburiyetindeyiz. Çünkü şu anda dünyada gündemi bu 'Düşünce Kuruluşları' belirliyor. Onların mutfağında geliştirilen fikirler politika olarak uygulanıyor. Dünyadaki 6 bin düşünce kuruluşundan 2 bininin ABD'de olması hepimize bir fikir verecektir. Türkiye'de ise 29 adet düşünce kuruluşunun faaliyette bulunduğu ifade ediliyor. Ancak Türkiye'deki birçok düşünce kuruluşunun yabancı düşüncelere taşeronluk yaptığını da biliyoruz. Bu nedenle UTESAV olarak biz, "Yerli düşünce-küresel bakış" misyonuyla hareket ediyoruz.

Stratejik hedeflerimizi netleştirmek ve yol haritamıza son şeklini vermek için "Dünyada ve Türkiye'de Düşünce Kuruluşları" konulu bir Düşünce Fırtınası toplantısı yaptık. Daha sonra da UTESAV'ı Düşünce Kuruluşuna Dönüşüm Projesini hazırladık. Bu projemizi en kısa zamanda gerçekleştirmek için MÜSİAD yönetimine ve farklı kurumlara sunumlar gerçekleştirdik. Yeni dönemde kamuoyundaki Düşünce Kuruluşu algımızı güçlendireceğiz ve ülke gündemini oluşturan bir aktör olmak için çalışmalarımızı her geçen gün artırarak devam edeceğiz." dedi.

İsrafil Kuralay Yeniden Başkan Seçildi

Uluslararası Teknolojik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı'nın (UTESAV) 10. Olağan Genel Kurulu, bugün saat 09.00'da MÜSİAD Genel Merkezi'nde yapıldı. UTESAV Başkanı İsrafil Kuralay'ın açılış konuşmasıyla başlayan Genel Kurula MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ve MÜSİAD Kurucu Başkanı Erol Mehmet Yarar, 3. Dönem Genel Başakanı Doç. Dr. Ömer Bolat iştirak etti. Tek listeyle gerçekleştirilen Genel Kurul'da UTESAV Mütevelli Heyeti'ne 3 yedek 7 asil üye seçildi. Genel Kurul sonrası ilk toplantısını yapan UTESAV Mütevelli Heyeti, kendi içindeki görev dağılımını aşağıdaki gibi yaptı:

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel UTESAV'ın 10. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement