Üvey Kızını Öldüren Anneye Müebbet Hapis - Son Dakika
Güncel

Üvey Kızını Öldüren Anneye Müebbet Hapis

Üvey Kızını Öldüren Anneye Müebbet Hapis

Kayseri'de 3 yaşındaki üvey kızını, başını duvara vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan üvey anne, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

08.11.2012 13:13

Kayseri'de 3 yaşındaki üvey kızını, başını duvara vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan üvey anne, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına tutuklu sanık Sevcan Demir (19), öldürülen 3 yaşındaki Tuğba Demir'in babası ve eşi Orhan Demir

(26), yakınları ve tarafların avukatları katıldı.

Sözlerine "Pişmanım" diyerek başlayan Demir, eşinin, evlenmeden önce çocuğunun olduğunu söylemediğini ve bu yüzden de öldürdüğü üvey kızı Tuğba'ya hiç ısınamadığını söyledi.

Sanık Demir, mahkeme başkanının "Daha öncede bir çok kez Tuğba'ya şiddet uyguladığın doğrumu" sorusu üzerine şöyle konuştu:

"Dediğim gibi ben kendimi kandırılmış olarak gördüğüm için Tuğba'ya hiç ısınamadım. Olay günü sabah eşimle tartıştım. Sinirliydim. Bunların üzerine Tuğba altını ıslatınca kendimi kaybettim. Ama amacım öldürmek değildi. Altını ıslatınca sinirlendim ve duvara itekledim. Kafası duvara çarptı, yere düştü. Eşime tuvalete düştüğünü söyledim. Pişmanım."

Savcı ise mütalaada, sanığın kendisini savunamayacak durumda olan çocuğu öldürdüğü suçunun sabit olduğunu ve ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını istedi.

Yapılan yargılama sonucunda mahkeme Sevcan Demir'e "Canavarca hisle, eziyet çektirerek ve çocuk yada beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Mahkeme sanığın duruşmadaki iyi halinden dolayı cezayı müebbet hapise indirdi.

Ayrıca mahkeme heyeti, kızı Tuğba'yı üvey annesi tarafından uygulanan şiddete karşı önlem almadığı gerekçesiyle baba Orhan Demir hakkında da cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

-Olay-

Kocasinan ilçesi Kocasinan Mahallesi'nde oturan Orhan Demir (26), kusmaya başlayan 3 yaşındaki kızı Tuğba Demir'i sağlık ocağına götürmüş, muayene sırasında rahatsızlığı artan çocuk, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Olayın polise bildirilmesi üzerine cesette yapılan incelemede, çocuğun kafatasında kırık ve vücudunun çeşitli yerlerinde morluk tespit edilmiş, üvey anne Sevcan Demir, emniyette yapılan sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.

Muhabir: Esma Aygün/ Mustafa Yıldız/ İsmail İçer

Yayıncı: A. Fatih Tekcan - KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üvey Kızını Öldüren Anneye Müebbet Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement