Uyap ile Ödül Kazandırdığı Bakanlığın Cezaevinde Yatıyor... - Son Dakika
Güncel

Uyap ile Ödül Kazandırdığı Bakanlığın Cezaevinde Yatıyor...

Uyap ile Ödül Kazandırdığı Bakanlığın Cezaevinde Yatıyor...

Gazeteci Müyesser Yıldız, Ömer Faruk Yarman'ın HAVELSAN Genel Müdürü iken Balyoz darbe davasında tutuklanan tek sivil isim olduğunu ve 13 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldığını hatırlarak, "Adalet Bakanlığı, 2012 Bilişim Hizmetleri Yarışması'na"...

18.12.2012 12:37

Gazeteci Müyesser Yıldız, Ömer Faruk Yarman'ın HAVELSAN Genel Müdürü iken Balyoz darbe davasında tutuklanan tek sivil isim olduğunu ve 13 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldığını hatırlarak, " Adalet Bakanlığı, 2012 Bilişim Hizmetleri Yarışması'na Yarman'ın Ulusal Yargı Sistemi Projesi (UYAP) Editör Programı'yla katıldı Gazeteci Müyesser Yıldız, Ömer Faruk Yarman'ın HAVELSAN Genel Müdürü iken Balyoz darbe davasında tutuklanan tek sivil isim olduğunu ve 13 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldığını hatırlatarak, "Adalet Bakanlığı, 2012 Bilişim Hizmetleri Yarışması'na Yarman'ın Ulusal Yargı Sistemi Projesi (UYAP) Editör Programı'yla katıldı. UYAP, Yenilikçi Uygulama kategorisinde birincilik, Kamu Uygulamaları kategorisinde de ikincilik ödülünü aldı. Ödül Adalet Bakanlığı'nda, gerçek sahibi Adalet Bakanlığı'nın Silivri Cezaevi'nde" dedi.

Yıldız, takipçileriyle sosyal medya üzerinden paylaştığı "Kendi Hapiste, Ödülü Adalet Bakanlığı'nda" başlıklı yazısında, Yarman'ın "AKP iktidarının HAVELSAN Genel Müdürü" iken Balyoz darbe davasında tutuklanan tek sivil isim olduğunu, aylarca hapis yattıktan sonra 13 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldığını ve halen Silivri'de bulunduğunu belirtti.

-"SİZDE UYAP BENZERİ BİR AĞ YOK MU?"-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve iktidarın övündüğü birçok projede Yarman'ın imzası bulunduğunu vurgulayan Yıldız bunlardan birisinin de "ileri adaletin gurur kaynağı" UYAP olduğunu bildirdi. Müyesser Yıldız, Adalet Bakanlığı'nın, 2012 Bilişim Hizmetleri Yarışması'na Yarman'ın UYAP Editör Programı'yla katılarak, Yenilikçi Uygulama kategorisinde birincilik, Kamu Uygulamaları kategorisinde de ikincilik ödülünü aldığını belirtti. Ödülün Adalet Bakanlığı'nda, gerçek sahibinin ise Adalet Bakanlığı'nın Silivri Cezaevi'nde olduğuna dikkat çeken Yıldız, yazısını Yarman'ın kardeşi Prof. Dr. Fatoş Yarman Vural'ın şu sözleriyle tamamladı:

"Ne yazık ki, Ömer Faruk Yarman'ın kurduğu yargı sistemini kullanan yargıçlar, Faruk'u anlamaktan çok uzaktalar. Onun dehasını, üstün ahlakını, hayat felsefesini ve bu memlekete yaptığı katkıları bilseler, darbecilikle ilgisi olmadığını görür ve ona sadece saygı ve hayranlık duyarlardı. Oysaki onu yargılayanlar onun üstün niteliklerini görmek bir yana, sahte belgelere kanarak, bu kadar üstün değerli bir vatan evladını memleketine hizmet etmekten alıkoydular. O ise gerçeklerin nasıl olsa ortaya çıkacağını bildiği için huzur ve sabırla bekliyor ve diyor ki, "Silivri'nin içi de bir, dışı da... Tutsak olan ben değilim, Türkiye. Gazeteler yazmıyor, televizyonlar göstermiyor ama UYAP'ı kimin hayata geçirdiğini bilenler, bunu konuşuyor bugün." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Uyap ile Ödül Kazandırdığı Bakanlığın Cezaevinde Yatıyor... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement