Uzungöl çamurgöl oldu - Son Dakika
Güncel

Uzungöl çamurgöl oldu

Uzungöl çamurgöl oldu

Trabzon'un Çaykara ilçesindeki turizm merkezi Uzungöl, son günlerde etkili olan yağışlar sonrasında çamur rengi olan kahverengiye büründü. Yoğun yağmur ve karların erimesi sonucu Haldizen Deresi'nin getirdiği çamurlu sular gölün rengini değiştirirken, ziyaretçiler büyük şaşkınlık yaşadı. Her yıl Mayıs ayında gölün rengi çamur rengine bürünüyor.

14.05.2023 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uzungöl çamurgöl oldu

Son günlerde etkili olan yağışlar sonrasında rengi çamur rengi olan kahverengiye bürünen gölü görenler gözlerine inanamıyor

TRABZON - Trabzon'un Çaykara ilçesindeki dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl, bölgede son günlerde etkili olan yağışlar sonrasında oluşan görüntüsü ile adeta bir çamur gölünü andırıyor.

Bölgede bir haftadır etkili olan yoğun yağmur ve yaylalardaki karların erimesi sonucu Haldizen Deresi'nin getirdiği çamurlu sular, Uzungöl'e ulaşırken, çamurlu sular gölün rengini maviden çamur rengi olan kahverengiye dönüştürdü. Uzugöl'e gelen ziyaretçiler gölün rengi karşısında büyük şaşkınlık yaşarken, her yıl Mayıs ayında gölün rengi çamur rengine bürünüyor.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uzungöl çamurgöl oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement