Vali Coş'un Adı Parktan Kaldırıldı - Son Dakika
Güncel

Vali Coş'un Adı Parktan Kaldırıldı

Vali Coş\'un Adı Parktan Kaldırıldı

Aydın'ın İncirliova İlçesi'ne bağlı Acarlar Beldesi'ndeki 'Vali Hüseyin Avni Coş Parkı'nın adı, geçen Şubat ayında Acarlar Parkı olarak değiştirildi.

10.09.2013 13:18  Güncelleme: 17:15

CHP'li Belediye Meclis Üyesi Aşkın Şimşek'in, parkın adının yazılı olduğu tabelanın o tarihten bu yana kaldırılmamasına tepki gösterip, suç duyurusunda bulunacağını açıklaması üzerine apar topar yenisi asıldı.

CHP Acarlar Belediye Meclis üyesi Aşkın Şimşek, geçen Şubat'a ayında 2014 yerel seçimlerinden sonra kapanacak beldenin adının yaşatılması ve beldeye çok fazla katkısı olmadığını ileri sürdüğü Aydın eski Vali Hüseyin Avni Coş'un isminin beldedeki parktan kaldırılması için önerge verdi.

Acarlar Belde Belediyesi'nin Şusat ayı olağan meclis toplantısında önerge oylamaya sunuldu. Önerge, belediye meclisinin 4'ü CHP, 5'i de AK Parti'li toplam 9 üyesinin oy birliğiyle kabul edildi.

AK Parti'li merhum Acarlar eski Belediye Başkanı Yunus Şentürk döneminde yaptırılan parkın adının değişmesine rağmen tabelasının bugüne kadar değiştirmemesi CHP'li Belediye Meclis üyesi Şimşek'in tepkisine neden oldu. Şimşek'in suç duyurusunda bulunacağını açıklamasının ardından parkın girişindeki kemer üzerindeki tabelası sökülüp, yerine 'Acarlar Parkı' yazılı yeni tabela apar topar takıldı. Parkın gerçek ismine kavuştuğunu belirten Şimşek, "Merhum Acarlar Belediye Başkanı Cafer Yıldırım, nedense parkın isminin değiştirilmesine yanaşmamıştı." dedi.

Aydın eski Valisi Hüseyin Coş, 2011 yılında Adana'ya atanmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vali Coş'un Adı Parktan Kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement