Vali Kadir Koçdemir'e Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Vali Kadir Koçdemir'e Ziyaret

Vali Kadir Koçdemir\'e Ziyaret

Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği, Sayın Vali Kadir Koçdemir'i ziyaret etti.

29.06.2012 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Eskişehir Şube Başkanı Ezgi Uzgel Özkan ve beraberindeki dernek üyeleri Sayın Vali Kadir Koçdemir'i ziyaret ederek, derneğin önümüzdeki dönem projelerinden bahsetti.

Eskişehir Şube Başkanı Ezgi Uzgel Özkan, Vali Kadir Koçdemir'e, Eskişehir'in 2013 Kültür Başkenti ilan edilmesiyle ilgili Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği olarak gerçekleştirmeyi hedefledikleri projelerden ve bu amaçla şehre yapacakları katkılardan söz etti.

Eskişehir Şube Başkanı, 2013 Kültür Başkenti Eskişehir için büyük bir katkı olacak olan "Dünya Müzeleri Müzesi"ni açacaklarının müjdesini verdi. Özkan: "Çeşitli dünya müzelerinde bulunan antik uygarlıklara ait eserlerin reprodüksiyonlarının yer alacağı müze projesini, önümüzdeki seneye kadar hayata geçireceğiz. Bu reprodüksiyonların sergilerini Eskişehir'de 56 kez sergiledik. Tüm sergiler hem Eskişehirliler hem de şehir dışından gelen misafirlerimiz tarafından büyük ilgi gördü. Şimdi bu parçaları daimi bir sergi alanına kavuşturacağız." diye konuştu.

Bunun yanında; Aktiffelsefe tarafından uluslararası olarak gerçekleştirilen Karikatür Festivali'nin 2013'te 'kültür' konulu olarak gerçekleştirilebileceği, yine Aktiffelsefe tarafından gerçekleştirilen 'Geleneksel Türkiye Fotoğraf Sergileri'nin yıl boyunca şehrin çeşitli yerlerinde sergilenmesi gibi birtakım önemli projelerinden bahseden Ezgi Uzgel Özkan, 2013 Kültür Başkenti Eskişehir için yapılacak tüm faaliyetlerde, bir Sivil Toplum Kuruluşu olarak ellerinden gelen tüm katkıyı sağlayacaklarını belirtti. Sayın Vali Kadir Koçdemir ise, Aktiffelsefe tarafından hedeflenen projeleri beğendiğini, dünya müzelerinde bulunan parçaların reprodüksiyonlarının daimi bir müzeyi hak ettiğini ve bu projenin 2013 Kültür Başkenti ilan edilen Eskişehir'e büyük bir katkı sağlayacağını belirtti.

Ezgi Uzgel Özkan dernek adına Dünya Müzeleri Müzesi'nde de sergilenecek olan bir Devrim Arabası reprodüksiyonunu ve dernek üyeleri tarafından özel bir şekilde hazırlanmış butik el yapımı çikolatayı Vali Koçdemir'e sundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Kadir Koçdemir'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement