Vali Kıraç'tan İnciraltı Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Vali Kıraç'tan İnciraltı Tepkisi

Vali Kıraç\'tan İnciraltı Tepkisi

İzmir Valisi ve EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı Mustafa Cahit Kıraç, EXPO 2020 İzmir yolculuğunda yaşanan gelişmeleri İzmir'in sağlık ve ekonomi muhabirleriyle paylaştı.

29.03.2013 14:32

İzmir Valisi ve EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı Mustafa Cahit Kıraç, EXPO 2020 İzmir yolculuğunda yaşanan gelişmeleri İzmir'in sağlık ve ekonomi muhabirleriyle paylaştı. İnciraltı'ndaki planların iptal edildiği yönünde bazı medya organlarında yer alan haberleri eleştiren Kıraç, "Bizim görüşümüz alınmadan alan iptal edildi diye haber yapmak insafsızlık olur" dedi.

İzmir Valisi ve EXPO 2020 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Başkanı Mustafa Cahit Kıraç, Sağlık Derneği Muhabirleri ve Ekonomi Muhabirleri Derneği üyeleriyle sohbet toplantısında biraya geldi. Toplantıda EXPO Genel Sekreteri Ergüder Can ve İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Türkyılmaz da hazır bulundu. EXPO 2020'nin İzmir yolculuğunu değerlendiren Vali Kıraç, EXPO alanı olarak belirlenen İnciraltı'ndaki planların iptal edildiği yönünde bazı medya organlarında yer alan haberleri eleştirdi. EXPO 2020 gerçekleştirileceği İnciraltı alanı ile ilgili herhangi bir iptalin söz konusu olmadığın belirten Vali Kıraç, şunları söyledi:

"İnciraltı alanı ile ilgili bazı medya organlarında 'alan iptal oldu' diye bir haber çıktı. Bu iş bir planlama çalışmasıdır. Elbette ki her çalışmada herkesin uzlaştığı görülmemiştir. Şehri ilgilendiren bir plana eleştiriler gelecektir. Ama önemli olan ortak bir görüşün oluşacağı planı oluşturmak gerekiyor. Çevre düzeni planında arazi sahipleri, sivil toplum örgütleri, belediye ve tüm aktörlerin bu alan ile ilgili görüşlerini aldık. Kültür ve Turizm Bakanlığı 1/25 binlik planları yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderdik. Onlar da 1/1000'lik ve 1/5000'lik planları yaptı. Turizm Bakanlığı zaten alt ölçekli planlar yapılırken Yüksek Koruma Kurulu'nun görüşü alınacağı için kurul görüşü almadı. Bu gerekçeyle çevre planının yürütmesi durduruldu. Yürütmeyi durdurma tamamen usule ilişkin bir taleptir. Kafa karışıklığını gerek yok. Uzun yıllardır atıl duran yerini İzmir'e kazandırmak istiyoruz. Ama bizim görüşümüz alınmadan alan iptal edildi diye haber yapmak insafsızlık olur." - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vali Kıraç'tan İnciraltı Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement