Vali Kolat Danimarka'da Sivaslılarla Buluştu - Son Dakika
Güncel

Vali Kolat Danimarka'da Sivaslılarla Buluştu

Vali Kolat Danimarka\'da Sivaslılarla Buluştu

Danimarka Sivaslılar Birliği'nin Roskilde şehrinde düzenlediği geceye Sivas Valisi Ali Kolat, eşi İlksen Kolat ile birlikte katıldı.

31.01.2012 11:25

Danimarka Sivaslılar Birliği'nin Roskilde şehrinde düzenlediği geceye Sivas Valisi Ali Kolat, eşi İlksen Kolat ile birlikte katıldı. Gecede, Roskilde Belediye Başkanı Joy Mogensen, Büyükelçi Berki Dibek ve Eşi Ceyda Dibek yanısıra, Sivaslı Emniyet Müşaviri Feyzullah Arslan, Çalışma Müşaviri Ali Rıza Önay, Din Hizmetleri Müşaviri Doç.Dr.Ahmet Onay ve Hamburg'dan gelen Avrupa Sivaslılar Federasyonu yöneticileride hazır bulundular. Gece için Sivas'ın yerel televizyon kanalı 58 çekim yaptı. TV'de programı olan ozan aşık Cemal Özcan türküleriyle Sivasın havasını estirdi. Gecede Grup Yigidolar eşliğinde sanatçılar Mehmet Bardak, Mehtap Karabulut, Medet Karabulut, Pınar Dağdelen de müzikleriyle salondaki Sivaslıların memleket özlemlerini giderdiler. Ayrıca Sivas Halk Oyunları kız ve erkek ekipleri yöresel dansları ile salondakileri coşturdular.

SivasLILAR ÇOK YOL KATETMİŞLER

Sunuculuğunu Sivas'dan gelen Buket Doğan'ın yaptığı gecede konuşan Danimarka Sivaslılar Birliği Başkanı Yusuf Şahin ve Roskilde Derneği başkanı Tuncay Yılmaz yaptıkları konuşmada,gecede emeği geçenler ve geceye katılanlara teşekkür ederek, Danimarka'yı ikinci vatanı kabul etmiş olan Sivaslıların birlik ve beraberliklerini korumak için benzeri sosyal ve kültürel faaliyetlerine devam edeceklerini söylediler.

Vali Ali Kolat "Ben de sizin duyduğunuz heyecan ve coşkuyu paylaşmak için eşimle birlikte buraya geldik. Biz Sivas'a çabuk alıştık, Sivaslıları çok sevdik. 2010 yılında 5 Avrupa ülkesine giderek Sivaslılarla birlikte olduk. Sivaslı vatandaşlarımızın Avrupa ülkelerinde aldıkları mesafeyi büyük bir gururla izledik. Görüyorum ki biz geriye döneceğiz mantığı yok artık. Bizim vatandaşımız Avrupa'da siyasette, yönetimde, eğitimde, iş dünyasında işsahibi olmuş. Sivaslılar önemli mesafeler almış, önemli çalışmalar yapıyorlar. Derneklerimizin faaliyetleri bu başarıda büyük önem taşıyor.Etkinliklerde hanım ve çocuklarımızın rol almasını istiyoruz" dedi.

SERGİLEDİĞİNİZ DAYANIŞMA GURUR VERİCİ

Büyükelçi berki Dibek da yaptığı konuşmada, geceye katılmaktan ve Sivas Valisini eşiyle birlikte gecede görmekten büyük memnunluk duyduğunu belirterek "Sizin bugün sergilediğiniz dayanışma bizler için bir gurur tablosu oluşturuyor. Bu dayanışmanın tüm diğer derneklere örnek olmasını temenni ediyorum. Sivas, Ulu Önder Atatürk'ün Cumhuriyetimizin temellerini ilk attığı şehirlerimizden biri. Onun için ne kadar gurur duysanız haklısınız. Ayrıca salondaki bir yazı dikkatimi çekti. Orada öSivaslıyım deyip övünme, öyle bir şey yap ki Sivaslı seninle övünsün" deniyor. Çok güzel bir söz. Sivas sadece Cumhuriyetimiz değil, Selçuklu ve Osmanlı döneminde de çok önemli etkinliklerin yaşandığı bir şehrimizdir. Sivas'tan Danimarka'ya gelip yerleşmiş vatandaşlarımızın bu zenginlikleri içinde tuttuklarını biliyoruz. Bu zenginlikleri gelecek nesillere aktarmakla çok önemli bir icraati gerçekleştiriyorsunuz" dedi.

Belediye Başkanı Joy Mogensen de gecede bulunmaktan, Türklerin kültürlerini yaşatmalarını görmekten büyük mutluluk duşduğunu belirterek, Türklerin en iyi göçmen toplum olduğunu söyledi. Gecede Vali Ali Kolat tarafından plaketler dağıtıldı. Genç kızlar her sosyal faaliyette olduğu gibi yine birbirleri ile şıklık yarışı içinde halaylar çektiler. Vali Kolat, ayrıca belediyeyi, Viking Müzesini ve Kraliyet mezarlarının bulunduğu Roskilde katedralini gezdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vali Kolat Danimarka'da Sivaslılarla Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement