'Vali Orhan Taşanlar' Adının Okuldan Silinmesini İstediler - Son Dakika
Güncel

'Vali Orhan Taşanlar' Adının Okuldan Silinmesini İstediler

\'Vali Orhan Taşanlar\' Adının Okuldan Silinmesini İstediler

Bursa'da Eğitim-Bir-Sen Şubesi üyeleri, bir dönem Valilik yapan Orhan Taşanlar'ın adının verildiği ortaokulun önünde bir araya gelip, okulun adının değiştirilmesini istedi.

16.11.2012 13:14  Güncelleme: 13:30

Bursa'da Eğitim-Bir-Sen Şubesi üyeleri, kentte bir dönem Valilik yapan Orhan Taşanlar'ın adının verildiği merkez Yıldırım İlçesi'ne bağlı Değirmenönü Mahallesi'ndeki ortaokul önünde biraraya gelip, okulun adının değiştirilmesini istedi. Şube Başkanı Numan Şeker, "28 Şubat döneminin Bursa'da yıkıcı öncülüğünü yapan Orhan Taşanlar ismi bir eğitim kurumuna nasıl layık görülebilir? Bu kara leke daha ne kadar burada yazılı durabilir? 28 Şubat darbesinin izi, okuldan silinmeli" dedi.

Orhan Taşanlar Ortaokulu binası önünde basın açıklamasını okuyan Eğitim-Bur-Sen Bursa Şube Başkanı Numan Şeker, Taşanlar'ın 28 Şubat sürecinde ortaokulda öğrenim gören kız öğrencileri, inançları gereği sahip çıktıkları başörtülerinden dolayı okul bahçesine aldırmadığını ve hakkını arayan kız öğrencileri coplattığını öne sürdü. Taşanlar'ın 28 Şubat'ın Bursa'daki mimarlarından biri olduğunu iddia eden Şeker, "Bursalılar'a, özellikle imam hatiplilere o dönemde kan kusturan, zamanın valisinin ismini hayırla anmamız bu derece imkansızken, okul tabelasına çakılmış olan bu kara lekenin de derhal silinmesi gerekir. Günümüzde bir eğitim kurumunun hala bu adla anılıyor olmasına şiddetle karşı çıkıyoruz. 28 şubat sürecinde okuluna gidemediği için geçirdiği kaza sonucu hayatının baharında ayağını kaybeden Dilek Gürgen'in adının verilmesini istiyoruz" diye konuştu.

IA,FK(FK/SS) - Bursa/ Yıldırım

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Vali Orhan Taşanlar' Adının Okuldan Silinmesini İstediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement