Vali Yardımcısının Asansör Denetimi Yorumu Ankara'da Ahkam Kesmesi Kolay - Son Dakika
Güncel

Vali Yardımcısının Asansör Denetimi Yorumu Ankara'da Ahkam Kesmesi Kolay

Vali Yardımcısının Asansör Denetimi Yorumu Ankara\'da Ahkam Kesmesi Kolay

Adana Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, asansör mevzuatıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Eğri oturup, doğru konuşalım. Ankara'da ahkam kesmesi kolay, uygulama başka, sahada başka. Başka olaylar başka odaklar, başka güçler karşımıza çıkıyor dedi.

03.12.2014 14:30

Adana Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, asansör mevzuatıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Eğri oturup, doğru konuşalım. Ankara'da ahkam kesmesi kolay, uygulama başka, sahada başka. Başka olaylar başka odaklar, başka güçler karşımıza çıkıyor dedi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü temsilcisi de Türkiye'deki 241 bin asansörden 200 bininin yeni mevzuata uymadığına dikkat çekti.

Hilton Oteli'nde düzenlenen Asansör Mevzuatına İlişkin Kamu Otoritelerinin Farkındalığının Arttırılması Toplantısı'na Adana Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, Asansör Sanayicileri Federasyonu (ASFED) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Atik, Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği (AYSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Targıt, Tüm Asansör Sanayi ve İşadamı Derneği (TASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akdemir, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Zühtü Bakır ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

ÖZGÜRCE HAREKET ETMENİZ MÜMKÜN DEĞİL

Açılış konuşmasını yapan Adana Vali Yardımcısı Yeşil, belediyelerde 'ahbap çavuş ilişkisinin hakim olduğunu' savunarak asansör mevzuatının denetlenmesinin uygulama şansının olmadığını söyledi. Yeşil, Belediyelerimizde, siyasal gerekçelerle toplumumuzda hakim olan ahbap çavuş ilişkisi içinde, çok etkili bir şekilde asansör mevzuatı olsun bazı mevzuatlar olsun, yeterince uygulama şansı olmadığını düşünüyorum. Eğri oturup doğru konuşalım. Zaman zaman söylüyoruz, Ankara'da ahkam kesmesi kolay, uygulama sahada başka, başka olaylar, başka odaklar, başka güçler karşımıza çıkıyor. Zaten özgürce hareket etmeniz mümkün değil, onu söyleyeyim. Toplumumuzda, her kesiminde bir başıboşluk almış gidiyor. Allah sonumuzu hayırlı etsin dedi.

RAPORLARI BAKANLIKTA KİMSE OKUMAZ

Kendisinin de eski bir müfettiş olduğunu hatırlatan Yeşil şöyle devam etti

Türkiye'de iş kanunlarının ne derece uygulandığını bu son olaylarda gördük. Oradaki müfettişlere kendi adıma çok acıdım. Emir ve talimatla yapılan denetimler maalesef ölümle sonuçlanıyor bu ülkede. Avrupa'da 18 insan asansör kazasında yaşamını yitirmiş, bunun 12'si Türkiye'den. Maden ocakları bir facia, diğerleri bir facia. Müfettişin teftiş raporlarını yazarsın, vallahi billahi Bakanlıkta kimse okumaz. Adı teftiştir, denetimdir. O anlamda da önce insan diyorum.

GÜNDE 50 MİLYON İNSAN TAŞIYOR

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Zühtü Bakır ise Türkiye'deki 241 bin asansörün günde 50 milyon insan taşıdığını belirtti. Bu asansörlerin 200 bininin 2004 öncesi monte edildiğini ve yeni mevzuata uymadığını belirten Bakır, şöyle konuştu

Bunlar o dönemde mevzuata uygun asansörlerdi. Ancak, bugünkü teknik gereklilikler, örneğin duvara bakarak çıkma, asansör kapısının olmaması, o dönemde kurulduğunda bir gereklilik değildi, ancak şimdi bir gereklilik. Biz yapacağımız yeni düzenlemeyle 6 yıl içinde bütün asansörlerin bugünkü güvenlik seviyesine çıkarılmasını öngörüyoruz. Ayrıca 1 yıl içinde tüm asansörlere iç kapı takılmış hale gelecek. Asansörlere bir kimlik numarası kazandırıyoruz. Periyodik muayeneye tabi tutulan tüm asansörler, kayıt altına alınacak. Ankara'dan da izlenebilecek. Türkiye'nin 81 ilinde hangi binada hangi asansör var, periyodik muayenesi risk seviyesi ne durumda, nasıl bir tadilat görmüş izleyebileceğiz.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vali Yardımcısının Asansör Denetimi Yorumu Ankara'da Ahkam Kesmesi Kolay - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement