Valilik Ezidiler İçin 700 Kişilik Yardım Gönderdi - Son Dakika
Güncel

Valilik Ezidiler İçin 700 Kişilik Yardım Gönderdi

Valilik Ezidiler İçin 700 Kişilik Yardım Gönderdi

Şanlıurfa Valiliği, IŞİD tehdidi nedeniyle Irak'tan kaçarak Viranşehir'e yerleşen yaklaşık 700 Ezidi'ye yardım yaptı.

20.08.2014 13:26

Viranşehir Kaymakamlığı'ndan alınan bilgiye göre; önceki gün Viranşehir'e gelerek Viranşehir Kaymakamlığı'nda Kaymakam Muhammed Lütfi Kotan, Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin ve Ezidi vatandaşların hazır bulunduğu bir istişare toplantısı yapan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, sığınmacı Ezidilerin ihtiyaçlarını yerinde tespit etmişti. Bunun üzerine Şanlıurfa Valiliği 700 kişilik yardım malzemesini Viranşehir'e yolladı.

KOTAN'DAN KOORDİNASYON TOPLANTISI

Şanlıurfa Valiliği tarafından gönderilen yardımların ihtiyaç sahibi Ezidi sığınmacılara ulaştırılması için Kaymakam Kotan, AFAD yetkilileri ile Viranşehir Sosyal Yardımlaşma yetkililerinin katıldığı koordinasyon toplantısı düzenledi. Gelen yardımların süratli ve doğru bir şekilde dağıtılması gerektiğine vurgu yapan Kaymakam Kotan dağıtımın koordineli bir şekilde yapılması için görev taksimi yaptıklarını belirtti.

Dağıtımın kısa bir süre içinde ve ihtiyaç sahibi olan sığınmacılara ulaştırıldığını belirten Kaymakam Kotan şunları kaydetti:"Ezidi sığınmacıların yerlerinin tespit edilmesinin ardından harekete geçtik. Yardımlar şehir merkezi ve köyler olmak üzere iki noktada dağıtımı sağladık. Ezidi kardeşlerimizin insani ihtiyaçlarını gidermek için elimizden gelen çabayı harcıyoruz."

700 Ezidi'ye yardım malzemesinin ulaştırıldığı dağıtımda Ezidi sığınmacılar kendilerine uzatılan yardım elinin kendilerini çok mutlu ettiğini ifade ederek yetkililere teşekkür etti.
(Kaynak:Gazeteİpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Valilik Ezidiler İçin 700 Kişilik Yardım Gönderdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement