Valinin Hediyesiyle 3 Yıl Sonra Güneşi Gördü - Son Dakika
Güncel

Valinin Hediyesiyle 3 Yıl Sonra Güneşi Gördü

Valinin Hediyesiyle 3 Yıl Sonra Güneşi Gördü

İstanbul'da 3 yıl önce inşaattan düşerek felç olan ve memleketi Iğdır'da yaşamını sürdüren bedensel engelli kişiye, Iğdır Valisi Ahmet Pek, akülü araba hediye etti Vali Pek: "Bu vatandaşı...

15.10.2013 12:13

EMRAH KOCABEY - Iğdır Valisi Ahmet Pek, 3 yıldır dışarı çıkamayan bedensel engelliyi evinde ziyaret ederek, bayram hediyesi olarak akülü araba verdi.

Vali Pek, İstanbul'da 3 yıl önce çalıştığı inşaatın asansör boşluğuna düşerek felç olan Mustafa Allun'u (48) 7 Kasım Mahallesindeki evinde ziyaret etti.

Pek, aldığı akülü arabayı teslim etti. akülü arabayla 3 yıl sonra dışarı çıkan ve çocuklarıyla dolaşan Allun'un gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Vali Pek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Allun'un 3 yıldır yatalak olarak yaşadığını ve dışarı çıkamadığını anlatarak, "Biz vatandaşımızın durumunu öğrenince her türlü desteği sağlamaya karar verdik. Bu vatandaşımıza yapacağımız en güzel desteğin bir akülü araba olacağını düşündük. Kendisine aldığımız bu akülü araba ile artık herkes gibi dışarıda dolaşıp temiz hava alabilecek. Bu vatandaşımız 3 yıl sonra dışarı çıkıp güneş yüzü gördü. Bu onu çok mutlu etti" diye konuştu.

Allun'a destek olacak kimsesinin olmadığını belirten Pek, şöyle devam etti:

"Evde kendisine bakacak hanımı ve çocukları var. Ancak onların gücü yok ve yardımcı olamıyorlardı. Maddi destek vermek yeterli değil, bu vatandaşımız her insan gibi dışarı çıkıp gezmek ister. Bu araba ile fizik tedavi için hastaneye de gidebilecek. Bundan sonra hayat onun için daha kolay olacak."

"3 yıldır ilk defa güneş yüzü gördüm"

Evde yatalak olarak hayatını sürdüren Allun ise 3 yıl boyunca ilk defa güneşe çıktığını ifade ederek, kendisine akülü araba alan Vali Pek'e teşekkür etti.

İstanbul'a inşatta çalışmak için gittiğini ve inşaatın 4. katından asansör boşluğuna düştüğünü anlatan Allun, "Kendimi şu an dünyanın en mutlu insanı hissediyorum. Çünkü 3 yıldır hayat bana zehir olmuştu. Sırt üstü uzanarak hayatımı sürdüreceğimi sanıyordum ama bu araba sayesinde bundan sonra hayat daha kolay olacak" şeklinde konuştu. - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Valinin Hediyesiyle 3 Yıl Sonra Güneşi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement