Valiye Karşılama Kuyruğu - Son Dakika
Güncel

Valiye Karşılama Kuyruğu

Valiye Karşılama Kuyruğu

İçişleri Bakanlığı'nın son kararnamesi ile Ordu Valiliği'ne atanan Kenan Çiftçi, kente gelerek görevine başladı.

03.06.2013 15:02

İçişleri Bakanlığı'nın son kararnamesi ile Ordu Valiliği'ne atanan Kenan Çiftçi, kente gelerek görevine başladı. Vali Çiftçi, kendisine 'Hoşgeldin' diyen bürokratlar ve Valilik çalışanlarıyla tek tek tokalaştı.

Kütahya Valiliği'nden İçişleri Bakanlığı kararnamesi ile Ordu Valiliği'ne atanan Kenan Çitfçi, bugün yeni görevine başladı. Çiftçi'yi karşılamak için yere kırmızı halı serildi, uzun kuyruk oluşturuldu. Vali Çiftçi'nin gelişi yarım saat gecikince, bazı bürokratlar güneşten korunmak için Valilik bahçesindeki ağaçların gölgesine çekilerek bekledi. Çiçeklerle karşılanan Vali Çiftçi daha sonra bürokratlarla tokalaşıp tören kıtasını selamladı. Ardından da toplantı salonunda gazetecilerle tanışan Çiftçi, karşılamadan dolayı teşekkür etti. Ordu'ya vali olarak atanmaktan dolayı büyük gurur duyduğunu belirten Çiftçi, şöyle dedi;

"Şairin 'ben Ordu'yu anlatırken bütün şiirler susar. Elvan elvan bir sis alır başımı. Tenim yağmur olur gökyüzünde. Tenim yosun tutar sahil boyu. Tenim çocuklaşır ninni ninni. Dalgalanır bu masal denizinde' diye tasvir ettiği yeşil ile mavinin birleştiği bu şehirde Ordulularla beraber olmaktan dolayı ve bu şehrin her türlü başarısında ve kalkınmasında bana bir Vali olarak sorumluluk verildiği için kıvançlıyım ve onurluyum."

Vali Çiftçi Ordu'nun kalkınması için gece gündüz basın, sivil toplum kuruluşları ve Ordu halkıyla el ele vererek çalışacaklarını ekledi.

Daha sonra fotoğraf çekimi için makamına geçen Çiftçi gazetecilere ayakta poz verdi. Görev yaptığı yerlerde koltuğa oturup fotoğraf çektirmediğini de söyleyen Çiftçi, "Daha önce de oturmadım makama, isterseniz ayakta çekin" diyerek makam koltuğuna oturmadı.

Vali Kenan Çiftçi'nin görevine başlaması nedeniyle Ordu Belediyesi ekipleri dün gece Valilik binasından itibaren Ulukonak ve Hükümet caddesi yolunu temizleyerek yıkadı. Cadde üzerinde görüntü kirliliği yaratan çöpler ise toplanarak çöp arabasıyla kaldırıldı.

Bürokratlar Vali Çitfçi'yi karşılamak için beklerken 64 yaşındaki İlhan Kılıç adlı kadın Valilik bahçesindeki çam ağaçlarından dökülen kozalakları topladı. Eşinin sağlık sorunları nedeniyle çalışamadığını, evde bir kızı olduğunu ve kendilerine baktığını belirten Kılıç, "Bu kozalakları toplayıp yakmak için kömüre katıyorum. Eşim rahatsız, ben de rahatsızım" dedi. - Ordu

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement