Van'da Çığ Tatbikatı - Son Dakika
Güncel

Van'da Çığ Tatbikatı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Van'da çığ tatbikatı İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Uçar'ın açıklaması Tatbikattan genel görüntüler Van'da çığ tatbikatı AFAD ve UMKE iş birliğiyle kayak tesisinde düzenlenen tatbikatta, senaryo gereği çığ altında kalan sporculara ulaşıldı Van'da, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından çığ tatbikatı düzenlendi.

17.02.2016 22:21

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Van'da çığ tatbikatı

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Uçar'ın açıklaması

Tatbikattan genel görüntüler Van'da çığ tatbikatı

AFAD ve UMKE iş birliğiyle kayak tesisinde düzenlenen tatbikatta, senaryo gereği çığ altında kalan sporculara ulaşıldı

Van'da, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından çığ tatbikatı düzenlendi.

Gevaş ilçesindeki Abalı Kayak Tesisi'ndeki tatbikatta, senaryo gereği biri yabancı uyruklu 4 snowboard sporcusu riskli alanda kayak yaparken çığ altında kaldı.

Yetkililere bilgi verilmesi üzerine, görevli motorize AFAD ekipleri, kısa sürede olay yerine geldi.

Ekiplerin etrafı incelemesinden sonuç alınamadı. Çığ altında kalanlardan birinin üzerinde "yaşam sinyali" olarak adlandırılan cihazın bulunduğunun bildirilmesi üzerine ekipler, bu aleti alıcı konumuna getirerek sporcuya ulaşmaya çalıştı.

Sporcunun yerini tespit eden ekipler, UMKE ile irtibata geçerek çığ bölgesine paletli ambulans istedi. Yaralı sporcu, ambulansla bölgeden alınarak hastaneye götürüldü.

Tatbikata getirilen eğitimli arama köpeği "Naz" da çığ altındaki bir sporcunun yerini belirledi. Ekipler, sporcuyu çığ altından çıkardı.

Senaryo gereği hayatını kaybeden 2 sporcunun da UMKE tarafından alınmasıyla tatbikat sona erdi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Osman Uçar, yaptığı açıklamada, kenti afet öncesi, sırası ve sonrasına hazır hale getirmek için çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Van\'da Çığ Tatbikatı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van'da Çığ Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement