Van'da DAP Üniversiteler Birliği Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Van'da DAP Üniversiteler Birliği Toplantısı Yapıldı

Van\'da DAP Üniversiteler Birliği Toplantısı Yapıldı

Van'da Doğu Anadolu Projesi kapsamında bölgede bulunan 15 üniversitenin işbirliği ile yürütülen ortak çalışmalarla ilgili toplantı düzenlendi.

20.02.2014 17:50  Güncelleme: 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da, Kalkınma Bakanlığı bağlı Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamında  bölgede bulunan 15 üniversitenin işbirliği ile yürütülen ortak çalışmalarla ilgili toplantı düzenlendi.

Van'da bir otelde düzenlenen "DAP Üniversiteler Birliği Toplantısı"nda, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve proje, toplumsal hizmet, bölgesel kalkınma, idari personel arasında işbirliği gibi üniversiteler arası ortak konular ele alınarak, bu kapsamda hazırlanan protokol üniversite rektörlerince imzalandı.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir, yaptığı açıklamada, DAP Bölge Kalkınma İdaresi'nin 2011 yılında kurulduğunu ve merkezinin Erzurum'da olduğunu anımsattı.

Bölgesel kalkınmanın 14 ili kapsadığını anlatan Demir, üniversitelerin, her bir ilin kalkınma kutupları gibi bir misyonunun bulunduğunu, bu misyon kapsamında bölge üniversite rektörleri ile iş birliği halinde bölgesel kalkınma enstitüsünün kurulabilmesi konusunda gerekli imkanların alt yapısını oluşturmak için toplandıklarını bildirdi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise, DAP'ın uzun yıllar önce yapıldığını ancak yeni hayata geçirildiğini dile getirdi.

Geçmişte illerin öncelikleriyle şimdiki önceliklerinin farklı olduğunu kaydeden Battal, toplantıda üniversiteler birliği olarak bu öncelikleri yeniden gözden geçireceklerini anlattı.

DAP ile ilgili hangi üniversitelerin katkı sunabileceğini ele alacaklarını ifade eden Battal, bu kapsamda görüşmelerin devam edeceğine dikkati çekti.

Battal, konuyla ilgili yeni kurullar, heyetler oluşturulacağını, çalışmaları DAP Üniversiteler Birliği adıyla devam ettireceklerini sözlerine ekleyerek, çalışmaların oluşumunda ve yürümesinde desteği olan DAP Başkanı Demir'e teşekkür etti. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van'da DAP Üniversiteler Birliği Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement