
Minik Emir'i ısırarak ölümüne neden olan köpeğin sahibine tahliye kararı
VAN - Van'ın İpekyolu ilçesinde 10 yaşındaki Emir Mete Durna'nın ölümüne neden olan köpeğin tutuklanan sahibi H.K.'ye 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası verilirken, tutukluluk süresi göz önünde bulundurularak tahliye edilmesine karar verildi.
30 Ocak günü ilçenin Selimbey Mahallesi Yoğutçuoğlu Sokak'taki evinin önünde arkadaşları ile top oynarken Alman kurdu kırması köpeğin saldırısına uğrayan ilkokul öğrencisi Emir Mete Durna (10), kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, köpeği sahiplenip daha sonra sokağa salan H.K. ise tutuklanmıştı. Bugün Van 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tarafların avukatları ile yakınları ve cezaevinde bulunan sanık H.K. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla katıldı. Savunmasında suçsuz olduğunu ifade eden H.K., mahkeme heyetinden serbest bırakılmasını talep etti.
Tarafların avukatları tarafından yapılan savunmanın ardından mahkeme heyeti, H.K.'nin 'Bilinçli taksirle kişinin ölümüne neden olmak' suçundan 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmasına ve tutukluluk süresi göz önünde bulundurularak tahliyesine karar verdi.
Son Dakika › Güncel › Van'da köpeğin saldırısında hayatını kaybeden çocuğun katil köpeğinin sahibi hapis cezasına çarptırıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.