Van Federasyonu Turizmcileri Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Van Federasyonu Turizmcileri Ağırladı

Van Federasyonu Turizmcileri Ağırladı

Van Dernekleri Federasyonu Başkanı Seyithan İzsiz, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Tanıtım fuarına katılan Vanlı Turizmcilere bir yemek verdi.

13.02.2012 19:35  Güncelleme: 19:37

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT) Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından kapılarını 16'ncı kez ziyaretçilere açtı.

60 ülkeden toplam 4.500 katılımcının yer aldığı ve dünyanın 5'nci büyük turizm fuarı olarak gösterilen EMITT'e Vanlı turizmciler Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (DAKA) destekleriyle stant açtı. Fuara Van Valiliği'nin öncülüğünde, Van Belediyesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) ve turizm sektör temsilcileri katıldı.

Emitt fuarına katılan Vanlı turizmcilere ve katılımcılara Beylikdüzü Kaya Ramada otelde bir yemek veren Van Dernekler Federasyonu başkanı Seyithan İzsiz ve yönetimi deprem sürecinde federasyonun çalışmaları hakkında bilgi verdiler.

Yoğun bir katılım ile gerçekleşen yemeğe; Ak Parti Van milletvekili Gülşen Orhan, Vali yardımcısı Atay Uslu, Van Ticaret Odası başkanı Mirza Nadiroğlu, İl Turizm ve Kültür müdürü Muzaffer Aktuğ, Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul bölge müdürü Cemalettin Şevli, Beylikdüzü belediye başkanı Yusuf Uzun, Bahçesaray belediye başkanı Hayati Orhan, Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdan, Doğu Kalkınma ajansı başkanı Emin Çakay, EsenyurtBeldiyesi başkan danışmanları Selahattin Aydar ve Abdurrahman Teymur, Esenyurt belediyesi meclis üyesi Mustafa Eralmaç, Van Dernek başkanları ve yöneticileri, İş adamları, sanatçılar ve basın mensupları katıldı.

Yemeğin açılış konuşmasını Van Dernekleri Federasyonu başkan vekili İsmail Ayaz yaptı. Ayaz konuşmasında " yaşanan büyük deprem felaketinden sonra tüm Türkiye büyük bir dayanışma örneği göstermiştir. Başta Esenyurt belediyesi olmak üzere yanımızda olan ve desteklerini bizden esirgemeyen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Bizler Federasyon olarak sizleri bu salonda ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz" dedi.

Van'ın nüfusu 74 milyonmuş..

Programın devamında konuşmasını yapmak üzere kürsüye Van Dernekleri Başkanı ve Delta Şirketler grubu yönetim kurulu başkanı Seyithan İzsiz çıktı. Van Federasyonu olarak depremde yaptıkları çalışmaları anlatan İzsiz " Van'ımız tarihinin en büyük felaketini yaşamıştır. Fakat bu depremle birlikte ortaya büyük bir dayanışma örneği çıkmıştır. Milletimiz adeta tek yürek olmuştur. Biz nüfusumuzu 1 milyon sanarken aslında 74 milyon olduğunu gördük. Tüm Türkiye'ye teşekkür ediyoruz.

Van eski günlerine kavuşacaktır. Bizde federasyon olarak elimizden gelen tüm desteği sunduk ve sunmayada devam edeceğiz. Depremin yaşandığı ilk andan itibaren bizlerden desteklerini esirgemeyen başta İstanbul Valimiz olmak üzere tüm yerel belediyelere ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Burada sizleri ağırlamaktan büyük onur duyuyorum. Geceye katılan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Orhan, "Türkiye'ye teşekkür etmek için buradayız"

Ak Parti Van milletvekili Gülşen Orhan gecede dostluk ve barış mesajları verdi. Orhan konuşmasında " Bizleri bu güzel ortamda hemşehrilerimiz ile buluşturan Van Federasyon başkanı Seyithan İzsiz'e teşekkür ediyorum.

Bu benim Federasyon çatısı altında katıldığım ikinci yemek. Kendisine duyarlılığından ve hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Biz Emitt fuarına Türkiye'ye teşekkür etmek için katıldık. Yaşadığımız depreme rağmen buradayız demek için geldik. Depremde özelliklede mevsimin kış olmasından dolayı çok zor dönemler geçirdik.

Fakat bu süreçte hiçbir vatandaşımızı mağdur etmemeye çalıştık. Her zaman elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalıştık. Bizler sizlerden aldığımız güçle ve sevgi ile Van'ımızı daha güzel günlere taşıyacağız. Tüm ülkemiz büyük bir kucaklaşma ve dayanışma örneği gösterdi. Benim sizlerden isteğim bu dostluğu ve sevgiyi daha da güçlendirmek ve pekiştirmek. Huzurlarınızda Tüm Türkiye'ye Teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Uslu " herkes Van İçin seferber oldu"

Van Vali yardımcısı Atay Uslu ise yaptığı konuşmasında "Van çok zor günler geçirdi. Fakat depremden sonra tüm ülke Van'a aktı. Herkes Van için ağladı. Yaşadığımız olumsuzluklara rağmen biz Van'ı eskisinden daha güçlü ve güzel günlere taşıyacağız. Yanımızda olan ve sevgilerini desteklerini bizlerden hiçbir zaman esirgemeyen Tüm Türkiye'ye teşekkür ediyoruz" dedi.

Yemekte kısa bir konuşma yapanBeylikdüzü belediye Başkanı Yusuf Uzun, maddi ve manevi yardımlarla Van halkının yanında olmaya çalıştıklarını belirtti. Başkan Uzun sözlerini, "Başta Sayın Başbakanımız Erdoğan ve İl Başkanımız Topbaş'ın talimatları doğrultusunda devletin tüm kurumları, Van, Erciş ve köylerine odaklandık. Biz de kardeş köy projesi kapsamında Salmanağa, Derimevi ve Oyalı köylerindeki kardeşlerimize el uzattık. Deprem bölgesine katkı sunmaya çalıştık. Bundan sonra da yardımlarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Yemeğe katılamayan Esenyurt belediye başkanı Necmi Kadıoğlu'nu temsilen konuşma yapan Başkan danışmanı Selahattin Aydar ise, Necmi Kadıoğlu'nun depremden hemen sonra Van'da olduğunu ve bugüne kadar Van'a ve Vanlılara desteklerini esirgemediğini söyledi.

Daha sonra sırası ile söz alan Van ticaret Odası başkanı Mirza Nadiroğlu ve Bahçesaray belediye başkanı Hayati Orhan, yemeği düzenleyen Van Dernekler Federasyonu başkanı Seyithan İzsiz'e teşekkür ederek, Van'ın kısa sürede kendini toparlayacağını ve eski günlerine kavuşacağını belirttiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Van Federasyonu Turizmcileri Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement