Vefat Eden İş Adamının Özel Hemşiresine Dolandırıcılıktan Gözaltı - Son Dakika
Güncel

Vefat Eden İş Adamının Özel Hemşiresine Dolandırıcılıktan Gözaltı

Vefat eden iş adamınının kredi kartından alışveriş yapan hemşire yakalandı

22.01.2016 11:45  Güncelleme: 12:59

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden İstanbul Bilgi Üniversitesi Onursal Kurucusu Başkanı Mutlu'nun kredi kart bilgilerini kopyalayarak internet üzerinden yaklaşık 15 bin liralık alışveriş yapan özel hemşiresi İstanbul Siber Polisi (İSP) tarafından gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, internet üzerinden satış yapan ünlü bir giyim mağazası, 10 Ocak'ta 91 yaşındayken hayatını kaybeden iş adamı Latif Mutlu'nun kredi kartı bilgileriyle, farklı isimler adına ürün siparişi verildiğini belirterek Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne (İSP), bilgi verdi.

Konuya ilişkin çalışma başlatan polis ekipleri, giyim mağazasına siparişlerin alınmasını ve kargoya verilmesi istedi.

15 Ocak'ta Mutlu'nun kredi kartı bilgileriyle aynı mağazaya sipariş alınması üzerine polis ekipleri, Şirinveler'deki kargo ofisinde önlem aldı.

Bu sırada kargoyu teslim almaya gelen zanlı Ali Şahin (28), imza attıktan sonra paketi teslim alırken, kargo şirketinde bekleyen polis ekiplerince gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Zanlı sorguya alınırken, Latif Mutlu'nun avukatları da Şahin'den şikayetçi oldu.

Yapılan araştırmada zanlı Ali Şahin'in Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hemşire olarak görev yaptığı ve İş adamı Latif Mutlu'nun da özel hemşireliğini yaptığı tespit edildi.

Latif Mutlu'nun hastalığı sırasında evine gittiğinde burada Mutlu'ya ait kredi kartı bilgilerini alarak çalıştığı hastanedeki 3 hastanın kimliklerini aldığı ve bu kimliklere kendi fotoğrafını koyarak internet üzerinden ünlü mağazalardan sipariş ettiği yaklaşık 15 bin liralık saat ve kıyafetleri aldığı belirlendi.

Emniyette susma hakkını kullanan ve sorgusunun ardından Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edilen zanlı Şahin, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vefat Eden İş Adamının Özel Hemşiresine Dolandırıcılıktan Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement