Triportörü Çalınan Engelli Gence, Kaymakamlık Yardım Eli Uzattı - Son Dakika
Güncel

Triportörü Çalınan Engelli Gence, Kaymakamlık Yardım Eli Uzattı

Antalya'da, 3 tekerlekli triportörleri çalındığı için eve hapsolan engelli iki gence, Kepez Kaymakamlığı yardım eli uzattı. Kaymakamlık, engelli gençlere yeni triportör hediye etti.

14.03.2017 13:41  Güncelleme: 15:35

Antalya'da 3 tekerlekli kasalı elektrikli triportörlerinin çalınması nedeniyle eve mahkum olan bedensel engelli iki gencin yüzünü Kepez Kaymakamlığı güldürdü. İki genç, adeta elleri ve ayakları olan triportörün yenisinin alınmasıyla büyük mutluluk yaşadı.

TRİPORTÖR ÇALINDI

Kepez ilçesinde, bedensel engelli iki çocuğuyla yaşayan 53 yaşındaki ev hanımı Ayten Arslan'ın hayatı, çocuklarının eli ayağı gibi olan 3 tekerlekli kasalı elektrikli triportörün 4 ay önce çalınmasıyla değişti.

ENGELLİ ÇOCUĞUYLA EVE HAPSOLDU

Kirada, 23 yaşındaki engelli kızı ve 29 yaşındaki oğlu Ramazan'a bağlanan maaşla geçinebilen Arslan ailesinin dışarı çıkıp ihtiyaçlarını giderebilmesini sağlayan triportörleri evlerinin kilitli bulunan evlerinin önünden çalındı. Ayten Arslan, tüm çabalarına rağmen tripotörlerinden bir iz bulamayınca iki engelli çocuğuyla eve hapsoldu.

KAYMAKAMLIK YÜZLERİNİ GÜLDÜRDÜ

Arslan ailesinin durumundan haberdar olan Kepez Kaymakamlığı, engelli gençlerin hayatını kolaylaştırabilmek için harekete geçti. Yapılan incelemenin ardından kaymakamlık, bedensel engeli Ramazan'a yaklaşık 5 bin TL değerinde sıfır tripotör hediye etti.

ÇALINMASIN DİYE ZİNCİRLE KİLİTLEDİ

4 aydır eve mahkum olan Ramazan, bu sabah yeni tripotörünü karşısında görünce sevince boğuldu. Hemen aracını şarj eden Ramazan, tripotörünü çalınmasın diye odasının önüne zincirlerle kilitledi.

"ÇOK MUTLU OLDUK''

Eşini kaybettikten sonra iki engelli çocuğuyla zor günler yaşadığını aktaran anne Ayten Arslan, "4 ay önce tripotörümüz çalındı mağdur olduk. Çok şükür şimdi alındı, mutlu olduk. İki çocuğum çok mutlu oldu. Üzüntü ve sevinci bir arada yaşıyorum. Çocukların 4 aydır evde hapis gibiydi. Kızımın parka ve arkadaşlarına gitmek istiyor, oralara gideceğiz. Oğlum da kolaylıkla istediği yere gidebilir ve ihtiyaçlarını karşılayabilir" dedi.

''YÜZÜMÜZÜ GÜLDÜRDÜLER''

İki engelli çocuğunu Kepez Kaymakamlığının mutlu ettiğini belirten Arslan, "Allah razı olsun. Elimizden tuttular, yardımcı oldular. Yüzümüzü güldürdüler" diye konuştu.

ENGELLİ GENCİN KARDEŞ DUYARLILIĞI

Ayten Arslan'ın ilk eşinden olan oğlu Ramazan Kutlu, sağ tarafının felç olduğunu bu nedenle yüzde 54'lük engellilik derecesi olduğunu dile getirdi.

TRİPOTÖRÜN ÇALINMASIYLA HAYATI KARARDI

Sağ ayağını ve sağ elini kullanamayan Kutlu, 4 ay önce elleri ayakları olan tripotörün çalınmasıyla hayatının karardığını ifade ederek, "Kepez Kaymakamlığı sesimizi duydu ve mağduriyetimizi giderdi.Yardım edenler beni çok mutlu etti, Allah razı olsun. Engelli kardeşimi artık rahatlıkla gezdirebileceğim.

''KARDEŞİME YARDIMCI OLMAK İÇİN ALMIŞTIM''

Çalınan tripotörümü de kardeşime yardımcı olmak için almıştım. Odamın önüne kilitliyorum. Çaldılar mı falan diye gece sık sık kalkıp bakıyorum. Çalınan aracım zaten rüyalarıma girmişti. Şimdi de korku içinde uyuyorum" dedi.

Triportörü Çalınan Engelli Gence, Kaymakamlık Yardım Eli Uzattı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Triportörü Çalınan Engelli Gence, Kaymakamlık Yardım Eli Uzattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement