Vosvosçular Kütüphanesiz Okul Kalmaması İçin Kontak Çevirdi - Son Dakika
Güncel

Vosvosçular Kütüphanesiz Okul Kalmaması İçin Kontak Çevirdi

Vosvosçular Kütüphanesiz Okul Kalmaması İçin Kontak Çevirdi

Türkiye'de bugüne kadar çok sayıda sosyal sorumluluk projesine imza atan Vosvos tutkunları bu kez kütüphanesiz okul kalmaması için kontak çevirdi.

15.06.2013 19:33

Türkiye'de bugüne kadar çok sayıda sosyal sorumluluk projesine imza atan Vosvos tutkunları bu kez kütüphanesiz okul kalmaması için kontak çevirdi.

Kargı Belediyesi ve Akasya Çevre ve Eğitim Derneği'nin (AÇED) ortaklaşa düzenlediği "Kütüphanesiz Okul Kalmasın" projesi kapsamında 110 Vosvos tutkunu Kargı ilçesine geldi.

Vosvosçular yanlarında getirdikleri kitapları AÇED yetkililerine teslim ettiler. Çayır mevkiinde düzenlenen etkinliğe Vali Sabri Başköy, Kargı Kaymakamı Hakan Engin, Kargı Belediye Başkanı Ahmet Hamdi Akpınar, Çorum Vosvos Kulübü yöneticileri Yasir Güleç ve Elçin Bulut'un yanı sıra, Çorum, Samsun, Trabzon, Mersin, Antalya, Ankara, Sivas, İzmir, İstanbul, Kars gibi değişik illerden çok sayıda vosvoscu katıldı.

Vali Sabri Başköy, Kargı'da bu yıl ikincisi düzenlenen Vosvos şenliklerinde güzel bir çalışmaya imza atıldığını belirterek, "İlçemiz çok güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Okullarımızın kütüphanesiz kalmaması amacıyla bir araya geldik. Bu yıl etkinliğin teması "Vosvosum Yolda, Kitabım Rafta" olarak belirlenmiş. Bu güzel amaç için Türkiye'nin bir çok ilinden festivale katılan vosvos tutkunlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Kargı Belediye Başkanı Ahmet Hamdi Akpınar da, geçen yıl ilkini yaptıkları festivalin büyük beğeni topladığını belirterek, bu etkinliği geleneksel hale getirmeyi karar verdiklerini belirtti. Her yıl değişik bir tema ile vosvos tutkunlarını ağırladıklarını belirten Akpınar, geçen yıl yaşlılar için başlatılan "Evde Bir Ses Olsun" projesine dikkat çekmek için yapılan etkinliğin bu yıl kitap okuma alışkanlığı dikkat çekmek ve kütüphanesiz okul kalmaması için yaptıklarını belirtti.

Kargı Akasya Çevre ve Eğitim Derneği (AÇED) Başkanı Hasibe Kahraman, vosvos festivalinin geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda yoğun ilgi gördüğünü belirterek, "Bu yıl da geçen yıla oranla daha güzel bir etkinlik yapmaya çalıştık. Bir çok ilden gelen vosvos severlerde festivalimizi şenlendirdiler katılan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Vosvoscuların etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Vali Sabri Başköy, etkinliğe katılan vosvoslardan birisine binerek önce okullara kitap dağıttı. Vali Başköy, kitap dağıtımın ardından şehir turu attı. Vosvoslar ile Kargı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezine gelen Başköy burada Okul Müdür yardımcısı Hasibe Kahraman'a taoplanan kitapları vosvos severlerle birlikte teslim etti.

Çayır mevkiinden başlayan vosvos turu Irmak tesislerinde sona erdi. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vosvosçular Kütüphanesiz Okul Kalmaması İçin Kontak Çevirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement