W.I.N.'de Tek Türk - Son Dakika
Güncel

W.I.N.'de Tek Türk

W.I.N.\'de Tek Türk

Ümran Beba, Avrupa'nın en büyük kadın konferansı W.I.N.'de konuşma yapan tek Türk oldu.

19.10.2011 09:07

PepsiCo Asya Pasifik Bölgesi Başkanı Ümran Beba, 70 ülkeden temsilcilerin katıldığı Avrupa'nın en büyük kadın konferansı olan 14. Uluslararası Kadın Ağı Konferansı'nda (W.I.N.) konuşma yapan tek Türk oldu. Sürdürülebilir bir gelecek için kadın gücünü desteklemek, kadınlara liderlik ve iş hayatı gibi konularda yol göstermek ve profesyonel hayatlarına ilham vermek amacıyla faaliyet gösteren W.I.N., dünyanın en geçerli uluslararası platformlarından birini oluşturuyor.

Bütün dünyadaki kadınların birbirleriyle haberleşebildiği, birbirlerini destekleyip ilham verebildiği bir sosyal platform oluşturma hayaliyle 1997 yılında yola çıkan Uluslararası Kadın Ağı (W.I.N.), kendini dünyanın dört bir yanından liderlik vasıflarına sahip kadınların eğitmine adıyor. W.I.N., her sene Ekim ayında Milano'da gerçekleştirdiği konferans ile tüm dünyadan kadınların profesyonel hayatları ile ilgili fikirlerini, coşku ve enerjilerini paylaşma fırsatı sunuyor. Bu sene 70 ülkeden 1000 katılımcının katıldığı konferansta konuşma yapan tek Türk, PepsiCo Asya Pasifik Bölgesi Başkanı Ümran Beba oldu.

Kadınların her alanda güçlenmesinin dünyanın geleceğine ilişkin iyimserliğini güçlendirdiğini kaydeden PepsiCo Asya Pasifik Bölgesi Başkanı Ümran Beba, "Kadınların iş hayatı içindeki etkinliği artmaya devam edecek. Kadınların yükselişi çağımızın en temel eğilimlerinden biridir. Hepimizin memnuniyet duyması gereken bu olgunun önümüzdeki de güçlenerek süreceğine inanıyorum" dedi.

İş hayatına 1986 yılında Barem Pazar Araştırma ve Eğitim Merkezi'nde başlayan Beba, PepsiCo Türkiye Çerez Bölümü'ne geçmeden önce Baser- Colgate firmasında 6.5 yıl marka müdürlüğünden pazarlama direktörlüğüne kadar çeşitli görevlerde bulundu. PepsiCo'daki kariyerine 1994 yılında Türkiye Pazarlama Direktörü olarak başlayan Beba, şirketin İnsan Kaynakları ve Ticari Bölüm Direktörlüklerini de yürüttükten sonra 2001 yılında Genel Müdür oldu.

2004 yılında Doğu Akdeniz Bölgesi Gıda ve İçecek Bölümü Başkanlığı görevine getirilen Ümran Beba, PepsiCo'nun Suriye ve Irak pazarlarına girişinde önemli katkılarda bulundu ve bu ülkelerdeki işletmelerin büyütülmesinde olağanüstü sonuçlar elde edilmesini sağladı. 2009 yılında ise PepsiCo Güneydoğu ve Avrupa Bölgesi Başkanı olarak görev yapmaya başlayan Beba, son olarak 2010 yılında PepsiCo Asya Pasifik Bölgesi başkanlığına getirildi. 18 ülke ve 6 binden fazla çalışanın bulunduğu bölgenin başında olan Beba, görevini Hong Kong'dan yürütüyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel W.I.N.'de Tek Türk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement