Warwick Üniversitesi'nden Yüksek Lisans Diploma İmkanı - Son Dakika
Güncel

Warwick Üniversitesi'nden Yüksek Lisans Diploma İmkanı

Warwick Üniversitesi\'nden Yüksek Lisans Diploma İmkanı

DAÜ'den Warwick doktora programlarına öğrenci gönderilmesi yer almaktadır.

07.11.2012 09:52

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), İngiltere'nin en iyi 10 üniversitesi arasında yer alan Warwick Üniversitesi ile imzaladığı anlaşma sonucu öğrencilere Warwick Üniversitesi yüksek lisans diploması imkanı sunuyor. 2011-2012 Akademik Yılı'nda imzalanan protokol gereğince iki üniversite arasında yüksek lisans programları verilmesi, ortak araştırma projeleri çerçevesinde çalışılması, akademik personel değişimi ve DAÜ'den Warwick doktora programlarına öğrenci gönderilmesi yer almaktadır.

Esnek Modüler Program

2011-2012 Akademik Yılı itibari ile uygulamaya konulan program çerçevesinde Warwick Üniversitesi "Supply Chain Management - Tedarik Zinciri ve Lojistik Yönetimi" ile "Engineering Business Management - Mühendislik İşletme Yönetimi" yüksek lisans dersleri verilmektedir. Modüler bir program olarak sunulan eğitim programı bir yıl içerisinde tamamlanmakta ve derslerin bir haftası öğretim üyesi gözetiminde, iki haftası da proje çalışması şeklinde gerçekleşmektedir. DAÜ İşletme ve Ekonomi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cem Tanova, derslerin her iki üniversitenin de uzman öğretim üyeleri tarafından verilmekte olduğunu ve yüksek lisans programlarının esnek bir modüler programa sahip olduğunu vurguladı. Toplamda 9 ders ve bir tezden oluşan programda derslerin tümünün DAÜ kampüsü içerisinde verildiğini aktaran Prof. Dr. Tanova, dileyen öğrencilerin alacakları derslerin bir kısmını Warwick Üniversitesi'nde veya Warwick Üniversitesi'nin anlaşmalı olduğu Çin, Hindistan, Singapur, Tayland, ve Hong Kong gibi ülkelerdeki diğer üniversitelerde alma hakları olduğunu aktardı. Prof. Dr. Tanova, programların modüler bir yapıya sahip olduğundan öğrencilerin her modül öncesinde programa başvurabileceklerinin de altını çizdi.

Teknik Alanlarda Yetişen Kişilere Yöneticilik Eğitimi

Prof. Dr. Tanova, teknik alanda yetişen kişilere yöneticilik eğitimi sunduklarını belirterek günümüzde inovasyon, verimlilik ve iyi yönetimin kurumların ve ulusların başarısında büyük rol oynadığını, sadece kişisel becerilerin değil aynı zamanda ekiplerin daha iyi birlikte çalışabilmesi, daha etkin yönetilmesi ve doğru hedeflerin belirlenerek gereken yapıların oluşturulmasının da son derece önemli olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Tanova, programların bu yönde kişilere katkı sağladığını da sözlerine ekledi. Prof. Dr. Tanova, daha ayrıntılı bilgiye http://warwick.emu.edu.tr adresinden ulaşılabileceğinin de altını çizdi.

Prof. Dr. Hashemipour: "Şubat ayında ilk mezunlar diplomalarını alıyor."

DAÜ Uluslararası İlişkiler ve İdari İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Majid Hashemipour DAÜ'nün başarı ile programı yürütmekte olduğunu belirtti. Prof. Dr. Hashemipour Şubat ayı içerisinde ilk mezunları verecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktararak mezunların diplomalarını almak üzere Warwick Üniversitesi'ne gideceklerinin de altını çizdi. Program Yöneticisi John Elridge ise programın başarı ile yürütüldüğünü ve öğrencilerin programdan memnun olduklarını dile getirerek bu yöndeki çalışmaların devam edeceğinin altını çizdi.

Öğrenciler Ne Dedi?

Sonuç Hacıoğlu – KKTC

Ben Mühensdislik İşletme Yönetimi programında eğitim gördüm. Burdaki eğitimden oldukça memnunum. Ben lisans eğitimimi İngiltere'de tamamladım ve DAÜ ile Warwick Üniversitesi'nin böyle bir anlaşma yaptığını görünce hemen başvurdum. Warwick Üniversitesi İngiltere'nin en iyi üniversitelerinden bir tanesi ve Warwick Üniversitesi'ne İngiltere'de girmek maddi olarak da çok zor. Burada aldığım eğitim sayesinde ilerde bana birçok iş olanaklarının sunulacağına inanıyorum. Kesinlikle herkese tavsiye edebilirim.

Ramin Lageghi - İran

Ben Mühensdislik İşletme Yönetimi programında eğitim görüyorum. Aynı zamanda İnşaat Mühendisliği bölümünde de yüksek lisans eğitimi alıyorum. Her ikisini aynı anda yürütmek biraz zor fakat ilerde bana faydalı olacağına inanıyorum. Warwick Üniversitesi gerçekten çok prestijli bir konuma sahiptir. Eğitim kalitesi oldukça üst seviyede. Sınıflara girdiğimiz zaman kendimizi İngiltere'de gibi hissediyoruz.

Daniel Akındele - Nijerya

Tedarik Zinciri ve Lojistik Yönetimi programında eğitim alıyorum. Bu programda yer almak kesinlikle kişiye yeni bir bakış açısı kazandırıyor. Eğitim kalitesi gerçekten çok iyi. Bize sunulan bu fırsat ile İngiltere'ye gitmeden aynı eğitim standartlarında eğitim alabiliyoruz. Öğretim üyeleri de oldukça destekleyici ve her zaman öğrencilerine yardımcı oluyorlar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Warwick Üniversitesi'nden Yüksek Lisans Diploma İmkanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement