Yağış Tarımda Yüzleri Güldürdü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Yağış Tarımda Yüzleri Güldürdü

17.05.2018 11:54

Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, son günlerdeki yağışların fındık ve diğer tarım ürünleri için önemli olduğunu belirtti.

Çarşamba Ziraat Odası Başkanı Muammer Aydemir, son günlerdeki yağışların fındık ve diğer tarım ürünleri için önemli olduğunu belirtti.

Aydemir, yaptığı yazılı açıklamada, bu sene kış mevsiminin sert geçmediğini, kar yağışının da çok olmadığını hatırlattı.

Bunun etkisiyle ovada bu sene fındık rekoltesinin düşük olduğuna işaret eden Aydemir, "Son günlerdeki yağışlar olmasaydı olan fındıklar da olgunlaşamadan yanacaktı. Bu da fındığın ovada hiç olmaması demekti. Son günlerdeki yağışlar fındığa iyi geldi. Yağış, fındığın olgunlaşmasını sağlayacak." ifadesini kullandı.

Aydemir, yağışların fındığın yanı sıra buğdayla sebze üretimi için de iyi olduğunu vurgulayarak, "Yağmur yağmasa yağmur duasına çıkacaktık diyebiliriz. Önümüzdeki günlerde yine yağış bekleniyor. Bu da ovadaki üretici için iyi bir haber." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yağış Tarımda Yüzleri Güldürdü - Son Dakika


Advertisement