Yağışlar Sele Dönüştü - Son Dakika
Güncel

Yağışlar Sele Dönüştü

Yağışlar Sele Dönüştü

Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde etkili olan yağışlardan dolayı, ilçeye bağlı 1 belde ve 4 köy yağmur suları altında kaldı.

06.05.2012 12:21

Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde etkili olan yağışlardan dolayı, ilçeye bağlı 1 belde ve 4 köy yağmur suları altında kaldı. Birçok evi su bastı, bazı küçükbaş hayvanlar telef oldu.

Sumbas ilçesinde dün gece başlayıp sabaha kadar devam eden

yağmurun ardından ilçeye bağlı Mehmetli beldesinde ve Kızılömerli, Reşadiye, Akçataş, Papak köylerinde 20 evi su bastı. 500 dönüm ekili tarım arazisi sular altında kaldı. Gece saatlerinde su baskını yaşanan evlerde kalan köylüler canlarını zor kurtardıklarını söyledi.

Yaşanan su baskınının bilançosu sabah ortaya çıktı. Kadirli ve çevre ilçelerden gelen iş makineleri sel sularından etkilenen yerlerde çalışma başlattı.

Sumbas'a gelen Osmaniye İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bağlı ekipler ilçede ve köylerde zarar tespit çalışmalarına başladı.

Sel felaketinin en çok hissedildiği Kızılömerli köyü muhtarı Mehmet Coşkun, şöyle konuştu: "Sel felaketinin yaşandığı 4 köyde toplam 500 dönüme yakın ekili tarım arazisi sular altında kaldı. Bölgede 20 ev ve bir çok ahırda sel sularından etkilendi. Hayvan yemlerimiz çiftçinin gübresi tohumu hepsi sel sularına kapıldı. Hayvanlarımız telef oldu. Devletimizden yardım bekliyoruz." - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yağışlar Sele Dönüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement