Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Yalova'dan Kısa Kısa

Yalova\'dan Kısa Kısa

Yalova Belediyesi tarafından, Safran Deresi üzerinde yapılan ıslah çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

12.12.2016 11:20

Yalova Belediyesi tarafından, Safran Deresi üzerinde yapılan ıslah çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, yapılan çalışmalarla dere yatağı 25 metreye çıkartılacak.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen ve ilgililerden bilgi alan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, çalışmaların hızlı sürdüğünü projenin planlanan tarihten önce tamamlanacağını belirtti.

Dere yataklarının önemini ülkede farklı kentlerde yaşanan üzücü olaylarla gördüklerini hatırlatan Salman, şunları kaydetti:

"Aynı şeyleri yaşanmasını asla istemeyiz. Safran Dere yatağında geçtiğimiz aylarda başlayan çalışmalar seri şekilde devam ediyor. İşin tamamlanma süreci yaklaşık 1,5 yıl ancak bu hızla devam ettiğimiz takdirde çok daha önce tamamlayacağımızı düşünüyorum. Bin 200 metre çalışma yapacağız. Öncelikle mevcutta ortalama 10-12 metre olan dere yatağı genişliğini yeni çıkan yönetmeliğe uygun olarak 25 metreye çıkartıyoruz. Taş duvar yapıp dere tabanına beton atıyoruz. Daha sonra taş duvar üzerine ferforje ve ışıklandırma yapacağız. Böylelikle dere yatağında hem güvenliği sağlayacağız hem de estetik bir görünüm katacağız."

Köprülü kavşak yapımı

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Dörtyol Köprülü Kavşak Projesi kapsamında devam eden peyzaj çalışmalarını ve Çiftlikköy ile bağlantı noktaları arasında yer alan devlet hastanesinin arka tarafında bulunan yolda yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, projenin tamamlanmasıyla Tonami Meydanı'nda Yalova Belediyesi tarafından kentin doğasına uygun olarak tasarlanan peyzaj düzenlemeleri devam ediyor.

Çalışmaların kısa sürede tamamlanacağı bilgisini veren Salman, şunları kaydetti:

"Belediyemize ait peyzaj çalışmaları son hızla devam ederken karayollarına verdiğimiz rapora göre yol çizgilerinin çekilmesine de başlandı. İşlerin kısa sürede tamamlanması için işçiler çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Tonami Meydanı'nda kavşağın alt bölümlerine ve yan taraflarına çimlendirme işlemi yapıldı. Kavşağın sağ tarafına ve Atatürk Bulvarının orta kesimine Manolya Ağaçları dikildi. Tonami Meydanı'nı kentimizin yeşil imajına uygun olacak şekilde tasarlayarak en kısa zamanda tamamlayacağız. Çiftlikköy ile bağlantı noktaları arasında yer alan devlet hastanesinin arka tarafında bulunan yolda da kaldırım düzenlemeleri ve yol düzenlemeleri neredeyse bitti."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement