Yangın Söndürmede Çevreci Bir Ürün - Son Dakika
Güncel

Yangın Söndürmede Çevreci Bir Ürün

Yangın Söndürmede Çevreci Bir Ürün

3M, Novec™ 1230 Yangın Söndürme Sıvısı sayesinde insan güvenliği, performans ve çevreyle ilgili endişelere son veriyor.

17.04.2013 10:38

3M™ Novec™ 1230

Dünyanın en yeşil şirketleri arasında gösterilen 3M, 110 yıllık teknoloji uzmanlığının en son ürünlerinden biri olan Novec™ 1230 Yangın Söndürme Sıvısı sayesinde insan güvenliği, performans ve çevreyle ilgili endişelere son veriyor…

Dünya genelinde aktif çevre korumaya katkıda bulunan ürün ve çözümler geliştiren inovasyon devi 3M, sadece bugünün değil öngörülebilir geleceğin yönetmeliklerini de karşılayan Novec™ 1230 sıvısı ile işletmelere uzun vadeli ve sürdürülebilir bir teknoloji sunuyor. Sıfır ozon tüketme potansiyeliyle çevre dostu 3M™ Novec™ 1230, müşterilerinin LEED® sertifikasyon sistemi tarafından hazırlanan puanlama sistemine göre kredi kazanmasına da olanak sağlıyor.

Novec™ 1230 sıvısı, tasarlanmış ve ön tasarımı yapılmış sistemlerde ve komple hacim söndürme uygulamalarında kullanılabilen, yüksek verimli bir yangın söndürücü. Kimyasal temiz söndürme ajanı alternatiflerinin atmosferik ömrü 29 yıl iken Novec™ 1230 sıvısı, kullanıldıktan sonra beş gün içinde ekosisteme zarar vermeden atmosferde tamamen yok oluyor. Küresel ısınmaya etki potansiyeli 1 olup bu değer, yaşam alanlarında kullanılabilir herhangi bir halokarbondan % 99,9 daha düşük.

Novec™ 1230, bankacılık ve finans sektöründe, data centerlerde, hastanelerde değerli ve hassas cihazların bulunduğu radyoloji bölümlerinde güvenle kullanılır. Yangın söndürme maddesinden zarar görmemesi gereken kütüphaneler, kültürel tesisler, saklama odaları, arşivler ve müzeler de ürünün kullanılabileceği diğer alanlar. Sıfır iletkenliği ve kağıda zarar vermemesiyle dünya üzerinde pek çok data merkezinin yangın güvenliğini sağlamanın yanı sıra ABD ve Avrupa'da çok değerli elyazmalarının yer aldığı kütüphaneler de NOVEC ile korunuyor.

Novec™ 1230 sıvısı; küresel satış, teknik ve müşteri hizmeti kaynakları tarafından, ABD, Güney Amerika, Avrupa, Orta Doğu, Japonya ve Güneydoğu Asya' daki tam kadrolu teknik hizmet laboratuarlarıyla destekleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yangın Söndürmede Çevreci Bir Ürün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement