Yanlış Karar Filmi - Son Dakika
Güncel

Yanlış Karar Filmi

Yanlış Karar Filmi

Yanlış Karar filminin fragmanı, oyuncuları, resimleri ve tim bilgileri. Yanlış Karar filminin oynadığı sinemalar ve seanslar.

27.09.2011 21:30

Uzun yıllar önce ölmüş içki kaçakçısı bir mafya babasının oğlu olan Michael Colin Gallagher (Paul Newman) toptan içki ithalat ve ticareti ile uğraşan kendi halinde dürüst bir iş adamıdır.

Kısa zaman önce bir cinayete kurban giden dok işçileri sendikasının lideri'nin katilini bulamayan ve bu nedenle itibar kaybeden savcılık bürosu ve büroyla müşterek çalışan FBI müfettişi Elliott Rosen (Bob Balaban) hevesli ve görevine bağlı bir gazete muhabiri olan Megan Carter'ı (Sally Field) kullanarak Gallagher'ın bu cinayet ile ilgisi olabileceğini ima eden incitici bir haberi gazetenin baş sayfasında yayınlatırlar.

Amaçları aslında suçlu olup olmadığını tam olarak bilmedikleri Gallagher'ın korunma isteyerek suç örgütü hakkında kendilerine bilgi vermesini sağlamaktır. Bu haberle birlikte tek bir sabıkası bile bulunmayan Gallagher'ın hayatı alt üst olur.

Zan altında kaldığından ilgili sendika'nın kendi işçilerinin onunla çalışmasına izin vermemesi üzerine iflas eder. Koyu bir Katolik olan kız arkadaşı onun masumiyetini kanıtlamak için cinayet günü kürtaj yaptırmak üzere birlikte başka bir şehirde bulunduklarını gazete muhabirine -yazılmamak üzere- söylemek zorunda kalır, bu haber de gazetelerde çıkınca büyük bir utanç içinde intihar eder.

Gazeteci Megan artık yaptığı hatanın farkına varmıştır. Ancak bu kez aynı kanalı kullanarak saldırıya geçme sırası Gallagher'a gelecektir. Kendi ürettiği bir haber ve bunun yol açtığı olaylar kendisine zarar veren bölge savcısı ile FBI görevlisinin Federal Savcı'ya (Wilford Brimley) ifade vermeleri ve görevlerinden alınmaları ile sonuçlanacaktır.

Yönetmen: Sydney Pollack

Senaryo: Kurt Luedtke

Oyuncular: Luther Adler, Melinda Dillon, Bob Balaban, Sally Field, Paul Newman

Filmin Türü: Drama, Romantik, Gerilim,

Orijinal Adı: Absence of Malice

Yapımcı Firma: Columbia Pictures Corporation

Yapım Yılı: 1981

Yapım Ülkesi: ABD

Orijinal Dili: İngilizce, İspanyolca

Filmin Süresi: 116 dk.

Dağıtıcı Firma: 0

Son Dakika Güncel Yanlış Karar Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement