Yaralı Kuş Tedavi Altına Alındı - Son Dakika
Güncel

Yaralı Kuş Tedavi Altına Alındı

Yaralı Kuş Tedavi Altına Alındı

Konya’nın Ereğli ilçesinde, yaralı halde bulunan turna cinsi göçmen kuş tedavi altına alındı.

21.04.2014 16:53

Konya'nın Ereğli ilçesinde, yaralı halde bulunan turna cinsi göçmen kuş tedavi altına alındı.

İlçeye bağlı Türkmen Mahallesinde koyun otlatan Ahmet Berlin yaralı bir kuş buldu. Kuşu evine getiren ve yaralarını saran Ahmet Berlin, Ereğli Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisi Asım Niyazoğlu'na kuşu teslim etti.

Berlin, kuş türünü bilmediğini ve ilk kez gördüğünü ifade ederek, "Bu kuş kanadından yaralı. ya vurdular ya da bir yere takıldı. Ben evime getirdim ve yarasını pansuman ettim. Daha sonra yetkilileri aradım. Şu an kendileri de burada kuşu onlara teslim edeceğim. Eğer ben bu kuşu bulmasam mutlaka ölmüş olurdu" diye konuştu.

Ereğli Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisi Asım Niyazoğlu ise Ahmet Berlin'in doğa ve yaban hayvanlarına karşı sevgisine teşekkür ederek, "Bu kuş türü Ereğli'nin yaban hayvanlarından değil. Göçmen kuşlardan birisi. Büyük ihtimal turna familyasından. Şu an yaralı olan kuşu ilçede veteriner arkadaşlarımız bakacak olmazsa Konya'ya göndereceğiz. Tedavisi yapıldıktan sonra da yaban hayatına yeniden salıvereceğiz" diye konuştu.

Öte yandan, kuşun yapılan ilk kontrollerinin ardından Konya Selçuk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine tedavi amaçlı gönderildiği öğrenildi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yaralı Kuş Tedavi Altına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement