Yaralı Paraşütçü Kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

Yaralı Paraşütçü Kurtarıldı

Yaralı Paraşütçü Kurtarıldı

Yamaç paraşütü yapmak için çıktığı Gürle Dağı'nda sis nedeniyle düşen bir kişi, UMKE ve AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı.

02.11.2016 16:35


Olay geçtiğimiz günlerde, Orhangazi ilçesinin Yenisölöz köyü Gürle Dağı mevkiindeki sarp yamaçların olduğu ormanlık alanda meydana geldi.

İstanbul'dan kaya tırmanışı ve yamaç paraşütü yapmak için Bursa'ya gelen 27 yaşındaki A.B. ve iki arkadaşı, Gürle Dağı paraşüt uçuş sahasına girdi. Hazırlıklarını tamamlayıp paraşütüyle atlayan A.B. , kalkıştan kısa bir süre sonra sis sebebiyle yönünü kaybederek düştü. A.B.'nin yardım çağrılarını duyan arkadaşları durumu 112 ve Jandarmaya bildirdi. Dağlık ve sarp alana düşen A.B. için UMKE ve AFAD ekiplerine haber verildi.

UMKE ve AFAD ekipleri yoğun sis ve kaygan zemine rağmen sarp arazide yaralının yanına ulaştı. Ekipler özel kurtarma ekipmanları kullanarak yaralıyı bulunduğu yerde sabitleyerek gerekli tıbbi müdahaleyi yaptı. Yaklaşık 10 saat süren operasyonun ardından kurtarılan yaralı vatandaş, 112 ekibine teslim edildi. Yardımlarından dolayı UMKE ekiplerine teşekkür eden A.B. , Gemlik Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Sırtında ağrı olduğu bildirilen hastanın hayati bir tehlikesinin olmadığı ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.


Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yaralı Paraşütçü Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement