Marmaris'te Yaralı Şahini Jandarma Kurtardı - Son Dakika
Güncel

Marmaris'te Yaralı Şahini Jandarma Kurtardı

Marmaris'te Jandarma Çevre Koruma Timi tarafından ormanlık alanda yaralı halde bulunan kızıl şahin, tedavi altına alındı.

21.01.2014 19:18  Güncelleme: 19:23

Marmaris'te Jandarma Çevre Koruma Timi tarafından ormanlık alanda yaralı halde bulunan kızıl şahin, tedavi altına alındı.

Muğla Jandarma Çevre Koruma Timi ekipleri, Marmaris'in Çubucak mevkisinde yaptıkları rutin uygulama sırasında, ormanlık alanda yaralı halde kızıl şahin buldu. Ekipler, yaralı şahini Hisarönü Jandarma Karakoluna götürdü.

Jandarma ekipleri, yem ve su verdikleri şahini Doğu Koruma ve Milli Parklar Muğla Şube Müdürlüğü yetkililerine teslim etti.

Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürü Kamil Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklmada, bölgede zaman zaman yaralı halde bulunan hayvanların jandarma ekipleri tarafından kendilerine getirildiğini söyledi. Uslu, şahinin tedavisinin tamamlanmasının ardından tekrar doğaya salınacağını belirterek, şöyle konuştu:

"Bölgemizdeki duyarlı vatandaşlarımız tarafından da bize yaralı hayvanlar getiriliyor. Bu hayvanları, veterinerler tarafından ön incelemesi yaptırdıktan sonra en yakın hayvan rehabilitasyon merkezine gönderiyoruz. Bize getirilen yaralı kızıl şahin de önemli bir kuş türü. İlk kontrolleri yapıldı. Kanadında ve vücudunda kırıklar var. Şahini tedavi için Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Faakültesine göndereceğiz."

-jandarma

Marmaris\'te Yaralı Şahini Jandarma Kurtardı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Marmaris'te Yaralı Şahini Jandarma Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement