Yaş Tespitinde 15'ten Büyük Çıktı, Dava Düştü - Son Dakika
Güncel

Yaş Tespitinde 15'ten Büyük Çıktı, Dava Düştü

Yaş Tespitinde 15\'ten Büyük Çıktı, Dava Düştü

Birlikte yaşadığı kadının yaşı tespit sonucu 15'ten büyük çıkınca dava düştü.

25.04.2013 10:42  Güncelleme: 14:25

Adana'da, yaşı küçük olduğu için nikah yapmadan birlikte yaşadığı bayanın evi terk ettiği iddiasıyla sokak ortasında bıçakladığı için 12.5 yıl hapis cezasına çarptırılıp sonra da hakkında '15 yaşından küçük kıza zincirleme cinsel istismar' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan şahsın yargılaması tamamlandı. D.H.'nin yaş tespitinde ise cinsel ilişkiye girdikleri tarihte 15- 18 yaş grubunda olduğu anlaşılınca dava düşürüldü.

Bıçaklama olayı, 2 Ocak 2012'de merkez Seyhan İlçesi Seyhan Nehri kıyısındaki Merkez Park'ta meydana geldi. Şüpheli, bir süre önce kendisini terk eden bayan ile karşılaştı. İddiaya göre şüpheli, eve dönme isteğini kabul etmeyen bayanı 5 yerinden bıçaklayarak yaraladı. Olaydan sonra tutuklanan şüpheli hakkında 'öldürmeye teşebbüs' suçundan dava açıldı. 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan şüpheli, amacının öldürmek olmadığını belirterek, yaptıklarından dolayı pişman olduğunu söyledi.

Birlikte yaşadığı bayanla ile yöresel geleneklere göre düğün yaptıklarını anlatan şahıs, "Evde çeşitli nedenle tartışmalarımız oldu. Eşim küsüp, babasının evine gitti. Olayın olduğu gün eşimi halasının kızı ile birlikte parkın yanındaki yolda giderken görünce konuşmak için yanına gittim. Beni tersleyip hakaret etti. Kendimi kaybettim, bıçakladım. Kaç kez vurduğumu bilmiyorum. Amacım zarar vermek değildi." dedi.

ŞİKAYETÇİ OLMADI

Mahkeme heyetinin şikayeti üzerine soruşturma yapan Cumhuriyet Savcısı, şahıs hakkında 'zincirleme cinsel istismar' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Davada, bayan ile şahsın anne ve babaları hakkında da, çocuğun nitelikli cinsel istismar suçuna yardım etmekten 7'şer yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istendi. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan şahıs, kendini şöyle savundu:

"Biz uzun yıllar arkadaşlık yaptık. Birbirimizi sevdiğimiz için kaçtık, sonra da yöresel geleneklere göre düğün yaptık. Birçok kez kendi rızasıyla birlikte olduk. Ayrıca eşim bana yaşının büyük olduğunu söylemişti."

DAVA DÜŞTÜ

Her duruşmaya katılan bayan, bu davada da sanıktan şikayetçi olmadı. D.H.'nin yaş tespitinde ise cinsel ilişkiye girdikleri tarihte 15- 18 yaş grubunda olduğu anlaşıldı. '15 yaşından büyüklerin cinsel istismarında suç şikayete bağlı' olmasından dolayı mahkemeye heyeti, davanın düşürülmesine ve bayanın 20 Kasım 1995 olan doğum tarihinin de 1 Ocak 1995 olarak düzeltilmesine karar verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yaş Tespitinde 15'ten Büyük Çıktı, Dava Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement