Yaşadığımız Sorunların Nedeni Mülteciler Değil - Son Dakika
Güncel

Yaşadığımız Sorunların Nedeni Mülteciler Değil

Yaşadığımız Sorunların Nedeni Mülteciler Değil

PARTİLERLE sendikaların da destek verdiği protestoda "Nefret, Almanya için alternatif değildir", "Offenbach renkli", "AfD, 1933'te gibi" ve "Offenbach'ta nazilere yer yok" dövizleri dikkati çekti.

12.09.2018 17:09

PARTİLERLE sendikaların da destek verdiği protestoda "Nefret, Almanya için alternatif değildir", "Offenbach renkli", "AfD, 1933'te gibi" ve "Offenbach'ta nazilere yer yok" dövizleri dikkati çekti. Eylemin başladığı Marktplatz'da konuşan Offenbach'ta Belediye Meclisi Başkanı SPD'li Stephan Faerber, kentte nefret duygularına yer olmadığını söyledi.

Irkçılara meydan verilmemesi gerektiğini belirten 'Kahverengi yerine renkli' temsilcisi Ayhan Hışhış, "Demokratik değerler yerle bir edilirken, biz demokratlar siyasi görüşümüz ne olursa olsun, birlik olalım, paramparça olmayalım" diye konuştu.

'NEFRETE KARŞI SESSİZ KALMAYACAĞIZ'

Alman Sendikalar Birliği Offenbach Şubesi Sekreteri Tobias Huth, AfD'nin kırmızı çizgiyi aştığını ifade ederek, nefrete karşı sessiz kalmayacaklarını belirtti. Dayanışmacı sosyal bir toplum istediklerini kaydeden Huth, birbirinden çok farklı grupların mitingde bir araya gelmesini iyi bir sinyal olarak değerlendirdi.

'ÇOĞUNLUK TEK BAŞINA BİR ŞEY DEĞİL'

Çoğunluğun tek başına bir şey ifade etmediğini savunan Doğa Dostları (Naturfreunde) grubu temsilcisi Johannes Racher, paylaşımcı, sosyal, adil bir toplum için daha çok çaba istedi ve şöyle dedi:

"Hitler çoğunluğa sahip olmamasına rağmen büyük felaket getirmişti. Bugün muhafazakar İçişleri Bakanımız, eyalet başbakanımız ve Anayasayı Koruma Örgütü Başkanı, aşırı sağ eylemleri görmek istemeyerek onların işlerini kolaylaştırıyor Bugün orta yaşlı akademisyenler bile, her yıl iş anlaşması için çırpınıyor. Bazı bölgelerde ev kiraları astronomik düzeye ulaşmasına rağmen konut bulunamazken bazı bölgelerde evler, alt yapı kullanılmadığı için çöküyor. Bu sorunların mültecilerle bir ilgisi olmadığını anlatmamız lazım. Bizim neo liberal politikalara değil, etnik kökeni ne olursa olsun herkes için paylaşımcı, adil, sosyal, toplumsal barışı önemseyen politikalara ihtiyacımız var."

Protesto eylemi kent merkezinde yapılan yürüyüşün ardından Offenbach Belediye Meclisi önünde son buldu.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Yaşadığımız Sorunların Nedeni Mülteciler Değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement