Yaşam İpi Oğluna Emanet - Son Dakika
Güncel

Yaşam İpi Oğluna Emanet

Yaşam İpi Oğluna Emanet

Akut Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül, oğlu 8 yaşındaki Yiğit ile Torosların zirvelerini keşfediyor.

21.01.2016 10:03

Akut Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül, oğlu 8 yaşındaki Yiğit ile Torosların zirvelerini keşfediyor. Zirve yürüyüşleri sırasında yaşam ipinin bir ucunu oğluna bağladığını, Yiğit'in de yaşam ipini kendisine emanet ettiğini belirterek, "Bir baba ve oğul için bundan daha anlamlı teslimiyet olur mu?" dedi.

Geçen kış sezonunda Erzurum'da düzenlenen Uluslararası Buz Tırmanış Festivali'nde 30 metre yükseklikteki buzdan şelaleye tırmanan en küçük dağcı unvanını kazanan AKUT Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül'ün oğlu Yiğit Sevgül, Torosları fethediyor. Babasıyla birlikte her hafta sonu Tahtalı Dağı'nda kar ve buz yürüyüşüne çıkan Yiğit, 8 yaşında zirveleri keşfediyor. Baba- oğul, bu yürüyüş ve tırmanışlar sırasında birbirlerine 'yaşam ipi'yle (güvenlik ipi) bağlanıyor.

Oğlunu doğada yetiştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Yılmaz Sevgül, "Yiğit doğduğu gün bu şekilde büyümesi için elimden geleni yapacağımı söylemiştim. Şimdi kendime verdiğim sözü tutmuş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Yiğit yaşıtlarına göre yapılamaz denilen birçok etkinliği gözü kapalı gerçekleştirebilir. İyi bir dağcı, geleceğe güvenle bakan, atacağı adımları hesaplayan, plan yapabilen bir çocuk yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

'YAŞAM İPİNİ OĞLUMA EMANET ETTİM'

Bir dağcı için dağda en önemli ayrıntının yaşam ipi olduğunu aktaran Yılmaz Sevgül, "Yaşam ipimin bir ucunu Yiğit'e bağlıyorum, Yiğit de kendi yaşam ipini bana emanet ediyor. Baba- oğul dağda birbirimize güveniyoruz. Bir baba ve oğul için bu güvenden daha büyük ve anlamlı teslimiyet olur mu" dedi.

OĞLUYLA EVEREST'E TIRMANMAK İSTİYOR

8848 metre yüksekliğindeki Everest'e 2010 yılında tırmanan Türk dağcılardan biri olan Yılmaz Sevgül, oğlu Yiğit ile gerçekleştirmek istediği hayalleri de anlattı. Şimdilerde Tahtalı Dağı, Kızlar Sivrisi gibi dağlara oğluyla tırmanarak kar ve buz yürüyüş yaptığını vurgulayan Sevgül, "Gelecekte Yiğit ile Everest'e çıkmak isterim. Hayallerimin arasında önemli bir yere sahip. Evereset'e çıkan ilk Türk baba ve oğul olmak istiyoruz" dedi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yaşam İpi Oğluna Emanet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement