Yaşlı Kadın ve Torunlarının Yürek Dağlayan Dramı - Son Dakika
Güncel

Yaşlı Kadın ve Torunlarının Yürek Dağlayan Dramı

Yaşlı Kadın ve Torunlarının Yürek Dağlayan Dramı

Antalya'da derme çatma bir evde yaşam mücadelesi veren yaşlı kadın ve iki torunu, mahalle sakinlerinin yardımı ile yaşama tutunuyor.

08.11.2012 10:28

Antalya'da derme çatma bir evde yaşam mücadelesi veren yaşlı kadın ve iki torunu, mahalle sakinlerinin yardımı ile yaşama tutunuyor. Torunlarına çöpten topladığı ekmekleri yediren Arzu Demir, torunları için yardım beklediğini söyledi.

Antalya'nın merkez Muratpaşa ilçesi Yeşildere Mahallesi'nde derme çatma bir evde yaşayan 68 yaşındaki Arzu Demir ve torunları Yurdagül Demir (5) ile Yusuf Demir'in (2) dramı görenlerin yüreğini dağlıyor. Eşini 5 yıl önce kaybeden Arzu Demir, oğlu ve gelini de cezaevine girince iki torunu ile birlikte ortada kaldı. Babaanne Demir, çöplerden topladığı naylon, pet şişe ve kartonları satarak karınlarını doyurmaya çalışırken, çoğu zaman da mahallelinin yardımı ile ayakta duruyor. Şeker hastası olan Arzu Demir, pencereleri camsız, damı akan evde yarı aç yarı tok bir yaşam sürdürüyor. Mutfağında yiyecek malzemesi ve tüpü olmayan Demir, mahallelinin verdiklerini evinin önüne yaktığı ateşte pişirerek torunlarına yediriyor. Üzerlerinde eski ve kirli elbiseler bulunan, ayaklarında ayakkabı olmayan Yurdagül ve Yusuf ise babaannelerinin yanından ayrılmıyor. Küçük çocuklar ve babaanne, kendilerine uzanacak bir yardım elini bekliyor.

Arzu Demir, hastalığı nedeniyle uzun süre ayakta duramadığını belirterek, "Bana yardım edecek kimse yok. O nedenle SGK'ya gidip 65 yaş üzeri muhtaç aylığına başvuramadım. Valiliğe gidemedim" dedi.

Eşinin vefat etmesi, oğlu ve gelininin cezaevine girmesiyle birlikte sefalet içinde kaldıklarını anlatan Demir, "Hastayım. Evin damı akıyor. İki yavru ile perişan haldeyim. Çatıdan taş düştü üzerimize. Çevredekilerin verdiği yardımla idare ediyoruz. Tüpüm boş, dolduramadık. Dışarı yaktığım ocakta yemeği pişiriyorum. Yavruların karnını doyurmaya çalışıyorum. Kimsem yok benim. Çöpten ekmek toplayıp çocuklara yediriyorum. Kötü durumdayım. Hava soğudu ama ben ne yapayım. Sabaha kadar üşüyoruz. Çalışma gücüm yok. Çocuklar için devletten yardım istiyorum" diye konuştu.

Demir ailesine elinden geldiği kadar yardım etmeye çalışan mahalle sakinlerinden Ahmet Numan, "Bu evde bir insanın yaşayabileceğini zannetmiyorum. Bence yaşamaz. Bu soğukta gece ben şu insanlara yardım edilsin diye dua ediyorum. Gücüm yettiğince yardım ediyorum. Gece olduğu zaman onları düşünüyorum. Halden sebze ve meyve artıklarını getiriyorum. Gücüm olsa daha iyi yerde yaşamalarına yardımcı olsam. Ayakta ayakkabıları yok. Benim yardımım bu kadar. Ne olur bu insanlara yardım etsinler. Antalya gibi yerde bu insanları gören yok mu? Hiçbir sosyal güvenceleri de yok" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yaşlı Kadın ve Torunlarının Yürek Dağlayan Dramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement