Yaşlılara Evde Bakım Hizmeti - Son Dakika
Güncel

Yaşlılara Evde Bakım Hizmeti

Yaşlılara Evde Bakım Hizmeti

Yozgat'ın Çandır İlçesi'nde Kaymakamlık tarafından hazırlanarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından onaylanan 'Çandır'ın Çınarları Yalnız Değilsiniz Projesi' uygulamaya konulurken yaşlılara evde bakım hizmetine başlandı.

29.12.2014 13:05

Yozgat'ın Çandır İlçesi'nde Kaymakamlık tarafından hazırlanarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından onaylanan 'Çandır'ın Çınarları Yalnız Değilsiniz Projesi' uygulamaya konulurken yaşlılara evde bakım hizmetine başlandı.

Çandır Kaymakamı Seda Başoğlu, proje ile yaşlılara vefa borcunun yerine getirilmesinin yanında, sosyal ve ekonomik güvencesi olmayan, hastalık ve imkansızlıklardan ötürü iyi koşullarda yaşamlarını sürdürememesine karşın huzur evi ve bakım merkezlerine gitmek istemeyenlerin yaşamlarını kolaylaştırmayı amaçladığını söyledi. Başoğlu, ilçede 70 yaş üzeri ve yaş ortalaması 81 olanların kendi olanaklarıyla karşılamakta güçlük çektikleri konular ile yaşam ortamlarını iyileştirmek amacıyla evde bakım hizmeti sunulmaya başlanıldığını, proje kapsamda iki personelin görevlendirildiğini söyledi.

Başoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğün ve İlçe Toplum Sağlığı Merkezi yöneticilerinin de katılımıyla yapılan ziyaretlerin çok yönlü olarak gerçekleştiğini, yaşlıların sosyal, psikolojik ve sağlık ihtiyaçlarının da karşılanmaya çalışıldığını vurguladı. - Çandıryozgat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yaşlılara Evde Bakım Hizmeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement