Yat Limanına 30 Bin İmza - Son Dakika
Güncel

Yat Limanına 30 Bin İmza

Yat Limanına 30 Bin İmza

Kalamış- Fenerbahçe Yat limanını rant amaçlı imara açılması ile ilgili Kadıköy Belediyesi'nce başlatılan imza kampanyası kısa süre içinde 30 bine ulaştı.

30.04.2015 11:47

Kalamış- Fenerbahçe Yat limanını rant amaçlı imara açılması ile ilgili Kadıköy Belediyesi'nce başlatılan imza kampanyası kısa süre içinde 30 bine ulaştı.

Özelleştirme Yüksek Kurulu 17 Mart 2015 tarihinde yeni İmar Plan teklifini onaylamış, onaylanan proje ile de Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı'nda yapılaşmanın önünü açacak olan bir karar alınmıştı.

Bu karar doğrultusunda 115.469 metrekare büyüklüğü olan yat Limanına otopark hariç 15 bin metrekare inşaat alanı yapılabileceği gibi, yer altı otoparkıyla da bu alan 35.795 metrekareye kadar yükselebileceği belirtilmiş, hatta istenirse 7,5 metre yüksekliğinde (iki kat) "turizm tesis alanı" kurulabileceği ifade edilmişti.

Kadıköy Belediye Başkan'ı Aykurt Nuhoğlu'da, Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun rant amaçlı verdiği bu karara yasal itirazda bulunmuş, " Kadıköy ile ilgili kararlara Kadıköylüler karar vermelidir" diyerek konuyla ilgili tavrını ortaya koymuştu.

Haydarpaşa'dan sonra Kalamış Yat Limanı'nın da özelleştirilip satılmaya çalışıldığına dikkat çeken Başkan Nuhoğlu, " Kalamış Yat limanı halkın kullanımına açık bir yer. Yürüyüş ve bisiklet yolları ile insanlar burada açık havada spor yapıyorlar. Dolayısıyla Yat Limanının olduğu bölge Kadıköy halkı için çok önem taşıyor. Bizde elimizden geleni ardımıza koymayarak geri adım atılması için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız" dedi.

Başlattıkları imza kampanyasının da çığ gibi büyüdüğüne ve büyümeye de devam etmekte olduğunun altını çizen Nuhoğlu, Kendilerine destek olmak ve imza vermek isteyen herkesin change.org/sahilimedokunma sitesinden kampanyaya katılabileceklerini de önemle vurguladı.

Kadıköy Belediyesi'nin konuyla ilgili çağrı metninde ise şu ifadelere yer veriliyor: " Fenerbahçe – Kalamış sahil hattında yeni bir plan yapıldığını öğrendik. Bu plan, Fenerbahçe Kalamış Yat Limanı'nda yapılaşmanın önünü açacak. Sahile yapılacak otel ve ticaret alanı, sahilin Kadıköylüler ve halkın kapatılması anlamına geliyor. Biz bu yanlıştan acilen dönülmesi için tüm yasal yolarla başvuruyoruz. Ama biz bunu yaparken binlerce kişinin de bizim yanımızda olduğunu görmemiz gerekiyor" deniyor.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement