Yaylada mahsur kalan çifti Antalya Büyükşehir ekipleri kurtardı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Yaylada mahsur kalan çifti Antalya Büyükşehir ekipleri kurtardı

23.01.2017 14:52

Antalya Büyükşehir Belediyesi yoğun kar yağışı nedeniyle Alanya'nın Çökele Yaylası'nda mahsur kalan Akgül çiftini iş makineleriyle kurtardı.

Alanya'nın yüksek bölgelerinde geçtiğimiz hafta yaşanan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Alanya Çökele Yaylası'nda karda mahsur kalan Duran ve Şerife Akgül çiftinin imdadına Antalya Büyükşehir Belediyesi koştu. Kar yüksekliğinin 2 metreyi bulduğu Çökele Yaylası'nda evlerin çatısının çökmesi üzerine Akgül çiftine ait araç da kar altında kaldı. Yaylada mahsur kalan çift, durumlarını Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörlüğü'ne bildirdi.

Duran ve Şerife Akgül için seferber olan Büyükşehir ekipleri, Kırsal Alan ekipleri Alanya Sorumlusu Arif Yeni nezaretinde iş makineleriyle yolda kar temizliği yaptı ve uzun uğraşlar sonucu bölgeye ulaştı. Akgül çiftine yardım götüren ekipler, yolu trafiğe açtıktan sonra çiftin kar altında kalan aracını da çıkardı. Akgül, çifti büyükşehir ekiplerini yanında görünce büyük bir sevinç yaşadı.

Tüm yıl Çökele Yaylası'nda yaşadıklarını belirten Duran Akgül, "Uzun zamandır buraya bu kadar çok kar yağmamıştı. Aracımız kar altında kaldı. Hiç bir yere gidemedik. Zaten yol da kapalıydı. Yardım için Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni aradık. Bizi kurtardılar, yolumuzu açtılar. Yeniden dünya ile bağlantı kurduk. Allah razı olsun. Büyükşehir Belediyesi'nden ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yaylada mahsur kalan çifti Antalya Büyükşehir ekipleri kurtardı - Son Dakika


Advertisement